מחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשב
    ספיר שובל
    24/06/2007

שלום!
    {אני בן} בזמן האחרון אני משמין יותר מדי אני לא אוכל הרבה חטיפים אבל אני אוכל שאני משחק במחשב{3 שעות רצוף} רואה הרבה טלויזיה האם זה קשור לזה??ואם כן תוכלי להביא לי עצה???
    אני אשמח לתשובה תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשב

הוספת תגובה

• השמנה

הראל מיכל
    25/06/2007

נכדתי בת 12 ואחרי טיפול ים של 3 שנים נגד הקדמת התפתחות הורמונלית,היא מפתחת תאבון-למרות הארוחות הבריאות בבית-בבית הספר לא ניתן לפקח על הארוחות שהיא מקבלת-בבית היא אוכלת מעט,אבל אחרי כל ארוחה,רבע שעה אחרי היא שוב מחםשת משהו להכניס לפה.היא היתה תמיד רזה לפני הטיפול-אחותה שמקבלת אותו טיפול,רזה מאוד-וגם ההורים שלה,
    תנו לי עצה,
    תודה.מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להשמנה

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

הי מיכל
    חשוב לבדוק האם נכדתך מרגישה צורך לאכול כי הארוחה לא מספיק גדולה ומזינה או כי היא אוכלת מהר מידי ובטרם שהגוף מספיק להרגיש את תחושת השובע היא כבר מבקשת מזון נוסף.
    חשוב להסביר לה כי לשליחים שמודיעים לגוף על שובה לוקח בין 15-20 דקות להגיע ולהעביר את המסר ולכן היא צריכה להיות סבלנית ולחכות שתחושת השובע תגיע.
    חשוב ללמד אותה לאכול לאט וללעוס היטב בכדי להקל על פעולת העיכול.
    למרות שאתם לא נמצאים איתה כל היום אפשר להקנות לה עקרונות של תזונה נכונה והרגלי אכילה טובים מגיל צעיר.
    אני מלמדת את הילדים בחוגים איך ארוחה צריכה להראות בכדי שיהפכו להיות התזונאים של עצמם וכמובן שיטות לפתח הרגלי אכילה נכונים.
    זה מדהים לראות כמה הילדים מתעניינים בנושא ושמחים להקשיב.
    אם לא תצליחו לעזור לה בעצמכם, אפשר ומומלץ להיעזר באיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאכילה מול מחשב וטלוויזיה

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

שלום לך
    זו שאלה מצוינת, כל המחקרים מראים ששעות רבות של ישיבה מול טלוויזיה ומחשב גורמת לעליה במשקל.
    אתה בעצמך שם לב לכך שבזמן הזה אתה נוהג לאכול יותר ממתקים וחטיפים.
    כדאי להגביל את שעות הישיבה לשעתיים ביום ולדאוג לעשות לפחות שעה של התעמלות ביום ( לא רק הליכה ממקום למקום, התעמלות רצינית ).
    אני מציעה שתמצא פעילויות ספורטיביות שאתה נהנה לעשות ותשלב אותם בסדר היום.
    בשבוע הבא מתחיל החופש הגדול ואז רוב הילדים אפילו מכפילים את שעות הרביצה מול הטלוויזיה והמחשב. אתה צריך לצאת מהבית לכמה שעות ביום ולהיות יותר פעיל, אני בטוחה שתצליח למצוא פעילויות שאתה אוהב.
    במידה ותתמיד בפעילות , תוריד את שעות הרביצה וכך גם תצמצם את אכילת החטיפים, אני בטוחה שתגיע לשנה הבאה יותר רזה, יותר בריא ובכושר מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה דחוף!!!

בן
    23/02/2009

אז רגע אתם אומרים שזה לא בריא לאכול מול המחשב ביכלל? כי אמא שלי לא מרשה לי היא אומרת שזה לא בריא לאכול מול המחשב ואני ממש לא מבין את זה כאילו איך זה קשור בידיוקאחד לשני? אני נימצא מול המחשב ביום מקסימום 2 שעות ביום ואני רוצה לאכול את ארוחת הצוהורים שלי מולו למה זה אסור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לב- - אכילה מול המחשב

ד''ר הגר שפר
    26/02/2009

הי בן

מחקרים מראים שאכילה מול המחשב או הטלויזיה גורמת לאנשים לאכול יותר מהכמות הרצויה, יותר מידי מהר ופוגעת בתהליך העיכול.
    לאורך זמן ישנו גם קשר בין אכילה מול טלויזיה או מחשב לבין השמנה.

לכן זה לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן

בן
    01/03/2009

לא ניראה לי שאני מתחיל לאכול יותר אם אני אוכל מול המחשב כי אני אוכל רק אורחת צוהורים מולו ובדרך כלל אני מנגן אל תופים בלהקה ויוצא לטייל אם חברים בערך ב 5 בערב עד 9 ועדיין זה לא בריא לאכול מולו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

ד''ר הגר שפר
    26/02/2009

הי ספיר
    אין ספק שישיבה ממושכת מול הטלויזיה או המחשב בהחלט תורמת להשמנה.
    בישיבה כזאת שורפים פחות קלוריות מאשר בשינה.
    אני מציעה 4 דברים:
    האחד, שתגביל את משך הישיבה ללא יותר משעתיים ביום
    השני, לא לאכול בכלל מול המחשב או הטלויזיה.
    השלישי, תשתדל להמנע משתייה מתוקה
    הרביעי, תעשה שעה של פעילות גופנית בכל יום.

אם תבצע את ארבעת הדברים הללו אני בטוחה שתצליח לרדת במשקל.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו