בת 4 שחיה רק מקורנפלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 4 שחיה רק מקורנפלקס
    ריקי
    11/07/2007

בתי בת הארבע היתה אוכלת הכל.
    בשנה האחרונה היא לוקחת לגן רק לחמניה קטנה עם קוטג' (בהתחלה היינו מגוונים והיא אינה מוכנה לשום דבר פרט לקוטג') ופרי.
    מבחינתה ארוחת ערב וצהריים ובוקר בבית לנצח תהיה רק קורנפלקס ובין לבין חטיף - אני מנסה להגביל - לא לתת חטיפים כל יום אלא פירות במקום.
    מה לעשות כדי לדרבן אותה לאכול - היא אינה רזה אבל ממש לא שמנה, ולפני כמה ימים שאלה אותי למה יש לה בטן שמנה?
    האם בגיל הזה הם כבר מתעסקים בכך? היא טוענת שזו שאלה מיוזמתה- מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 שחיה רק מקורנפלקס

הוספת תגובה

• הי, ריקי

שלי ראכמוט
    11/07/2007

אני מבינה מאוד את החששות שלך ואני אנסה לענות לך על כל שאלותייך.
    דבר ראשון , חשוב לנסות לברר מאיפה נובע השינוי שחל בתזונה שלה ולמה היא מוכנה לאכול רק קורנפלקס חטיף וקוטג' ולחמניה . ייתכן שבתך מנסה לדמות לילדה אחרת בגן או שיש סיבה אחרת. חשוב לדעת מה מקור הבעיה כדי לפתור אותה.
    דבר שני אני כבר מרגיעה אותך, שיש הרבה ילדים שהופכים להיות יותר בררנים בגיל מסוים - אבל כשהם גדלים הם חוזרים לאכול יותר מגוון. לבינתיים, עד שתגדל, תוכלי לעזור לה על ידי דוגמא אישית. ילדים במיוחד בגילאים אלו לומדים ומתנסים על ידי חיקוי- בעיקר חיקוי של ההורים. לכן, ארוחה משפחתית מסודרת שבה כולם יושבים בשולחן ואוכלים מגוון יוכל לעורר בבתך רצון וחשק לטעום דברים נוספים.
    מאוד חשוב שלא יהיו יותר מדי וויכוחים על נושא האוכל , אבל כן להציב גבולות ואם ישנם עוד ילדים במשפחה, שהגבולות יהיו זהים לכולם.
    דבר נוסף שניתן לעשות כדי לדרבנה לאכול - זה להפוך את האוכל ליותר יצירתי, למשל ליצור פרצופים מירקות.
    לשאלתך האחרונה. לצערי, ילדים היום מתחילים כבר בגילאים צעירים להתעסק בנושא המשקל ודימוי הגוף. כאם, את צריכה לתת לה את נקודת המבט שלך, שהיא חזקה יותר בגיל הזה משאר הסביבה, שהיא לא שמנה ושאין לה בטן.
    בכל מקרה, אני מציעה לך , שאם היא ילדה עם איזשהי נטייה להשמנה, להקפיד לרשום אותה לחוג ספורטיבי בגיל המתאים כדי שפעילות גופנית תהיה חלק מהיום יום שלה.
    בהצלחה, שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו