מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בלהוריד משקל..חסוי חבוי14/07/2007
שלום,אני בן 13 וחצי,הגובה שלי הוא מ'65 ואני שוקל כ60 ק"ג..
אני רוצה להוריד את המשקל שלי לפחות עד ל50 קילו..
אני אוכל נורמאלי,אבל יש לי בעיה אחת,אני דיי מרבה לשתות משקאות מתוקים כולל:קולה,פאנטה,וספרייט..
אני לא אוכל הרבה ירקות ובבדיקת הדם האחרונה אמרו לי שרמת המוגלובין שלי טיפ טיפה נמוכה מהרגיל..
אני גם אוכל מתוקים וחטיפים.
אני צריך עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעזרה בלהוריד במשקל
שלי ראכמוט14/07/2007
שלום לך,
דבר ראשון, אין שום צורך שתרד במשקל - כי אתה נמצא במשקל תקין לפי גילך ולפי הגובה שלך.
ובטח שלא לרדת במשקל עד 50 קילו.
ירידה דרסטית כזו בגיל של גדילה יכולה לפגוע לך בבריאות ובגדילה ולגרום לבעיות נוספות בבדיקות דם (חוץ מהמוגלובין נמוך שצינת).
דבר שני, בקשר לתזונה שלך...
אתה יכול לקבוע לעצמך מספר כללים , כדי לשפר את התזונה:
מאוד חשוב - בלי קשר למשקל לא להגזים בשתית משקאות מתוקים ולהעדיף מים!!
שתיית מים חיונית לנו לגוף, במיוחד בימים חמים בקיץ .
שתייה מתוקה בעצם לא תורמת לנו כלום , היא מזיקה לשיניים ולפעמים משביעה אותנו ולכן באה על חשבון מאכלים מזינים יותר וחשובים יותר.
לכן, אני מציעה שתשתה 1-2 כוסות מים בתחילת כל ארוחה או בסוף כל ארוחה וככה לא תשכח לשתות...
אתה יכול להגביל את כמות המתוקים והחטיפים שלך לחטיף אחד ליום.
אתה יכול לקבוע לעצמך שאתה אוכל בכל ארוחה- איזשהו ירק , אם זה בכריך, או כסלט , כירק מבושל או ירקות מוקפצים או אפילו ירקות עם אורז...
כדי לשפר את רמת ההמוגלובין שלך - חשוב להקפיד על מוצרים המכילים ברזל.
תשתדל לאכול כל יום לפחות מנת בשר אחת : עוף או הודו או בשר בקר. (בהודו ובבשר בקר יש יותר ברזל מעוף) .
בהצלחה
שלי
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)