השמנה מלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה מלידה
    אעדי
    18/07/2007

שלום לכם וכמה טוב לי שהגעתי לפורום שיתכן ויבין אותי ואת מצוקת בתי ומצוקתי שלי - ועל כך כבר תודה מראש.
    בתי בכורתי נולדה במשקל 2900 לפני שלוש שניים בדיוק. אציין ששנינו הורים גדולים האב 2 מטר ואנוכי 175 מטר.
    במשפחת בעלי יש נטייה להשמנה .-עד כאן היסטוריה משפחתית.
    בתי היקרה מרגע שהחלה לינוק החלה להשמין עוד ועוד אהבה לינוק אך הדרתי לה ארוחות במשך כל ארבע שעות,אך זו יקרתי התנפחה עוד ועוד ובגיל שנה שקלה 13.5 ( יש הורים שמקנאים..שטויות זו גם בעיה לא פחות מטרידה )אנשים טובים הרגיעו אותי חכי אמא צעירה ולחוצה שכמותך היא תלך לגן הכל ירד לה...היא תזחל ותרז...היא תלך והגוף יקבל פרופורציה - שום כלום!!!
    בתי המדהימה הולכת וגודלת ומשמינה.
    היום היא מטר ועשרה ( כו..כן..והיא רק בת 3 ) ושוקלת 23 ק"ג !!
    שללתי בעיה בבלוטת התריס ,הורמון גדילה ברדר ווילי - היינו בטיפול שצל פסיכולוגית להתפתחות הילד ונירא לי שזו יצרה אצלנו העיה שלא הייתה לפני - אוכל וחיבורו לרגש. הפסיכולוגית מנסיונה האישי על עצמה אמרה לנו לתקצב לה את האוכל וגם עם תצרח ותבכה לא נורא - זה כמו נרקומן שזקוק למנה , יהיה לה ממש קשה וגם לכם תיהיו חזקים - אמר.
    ילדתי אחרי יום כזה התחילה לגנוב אוכל ולאכול במחבוא- נבהלנו ומייד חדלנו משיטה זו.
    התכול גדל כי אני כאם יודעת על ההשלחות הבריאותיות והנפשיות כולל החברתיות של ילד שמן
    משתדלת למזער את כמויות האוכל אך הילדה גדלה וממשיכה לעלות במישקלת
    אני עייפה מכל זה - המתוקה שלי כל זמן נתון רוצה לאכול משהו ובזמן הארוחות אוכלת מנה מאוד יפה המכילה את האבות המזון הנדרשת - ספורט היא עושה שעה ביום טיול רגלי או אופניים או כדור ובכך זהו.
    אציין דבר אחרון שבשנה האחרונה הוצאנו אותה מהגן במטרה לנסות לראות אולי בגן לא מטפלים בה נכון ( בהבט של התזונה )שוחחתי רבות עם הצוות והילדה המשיכה להשמין .בשנה זו שהיא אתנו בבית הבטחון העצמי שלה עלה וגם שמחת החיים ויחד עם כל זה גם תאבונה התגבר.
    אני ממש מתוסכלת ולא אתבייש ואומר שלפעמים לא טוב לי לראות אותה במשמנייה כשהבטן נשפחת והרגלים משתפשפות להם ובמשפחב כבר קוראים לה שמנמונת..אין לזה סוף ומאידך אנחנו מאוד משתדלים להסביר לה מהו מזון ואך נוהגים בו ושהוא לא תחליף לעצב,שעימום וכו'.
    מצטערת על המכתב הארוך לבי יצא אליכם - בבקשה עם יש דבר ולו חצי דבר שאנינו מודעת עליו ובכלל כל ציון דרך -אשמח עד מאוד להעזר בכם.
    ושוב תודה
    אעדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה מלידה

הוספת תגובה

• תשובה להשמנה מלידה

שלי ראכמוט
    18/07/2007

שלום,

קראתי את מכתבך ואני מבינה מאוד את הדאגה שלך לילדה, אך הרשי לי להרגיע אותך- בכך שילדתך אומנם נמצאת בעודף משקל יחסית לילדה בת 3 אך גם גבוהה מאוד!
    כך שייתכן שעם הזמן אם היא תמשיך להעלות במשקל בצורה מתונה, היא כבר לא תיחשב כילדה עם עודף משקל בגלל גובהה.
    דבר ראשון, אני חושבת שזה גיל מוקדם מדי להתחיל לדבר עם הילדה על נושא המזון והמשקל ואני ממליצה בגילאים האלו שההורים יפנו לתמיכה ועזרה כדי שהם ילמדו איך להתמודד עם הצבת הגבולות ועם נושא האוכל.
    מכיוון שאת נמצאת איתה בבית , את צריכה להיות הדוגמא האישית שלה לסגנון האכילה ולהציב גבולות ברורים.
    מאוד יעזור אם תעסיקי אותה ותדאגי שהיא תהיה מאוד פעילה (על ידי חוגים וספורט) ייתכן שילדתך צריכה יותר משעה פעילות גופנית ביום (עכשיו היא גם לא בגן ושם הם בדרך כלל מוצאים הרבה אנרגיה).
    אני לא חושבת שצריך לתקצב אותה באוכל, אבל צריך שהאוכל יהיה כפשוטו: אוכלים כשרעבים ולא מתוך שיעמום, לכן צריך שהיא תהיה פעילה.
    נושא גניבת האוכל שהעלית הוא חשוב ביותר, כל דבר שמותר לכם מותר גם לה- צריך להסביר
    לה שאתם אוכלים כמויות יותר גדולות כי אתם יותר גדולים, אבל לנסות לסגל תפריט די שגרתי בבית עם 3 ארוחות עיקריות (לא גדולות מדי) ו3 ארוחות ביניים כדי להראות לה שלא מונעים ממנה אוכל , לנסות לשלב כמה שיותר ירקות בארוחות וכמובן - שתיית מים!!

אשמח לשמוע ממך עוד בהמשך,

בהצלחה

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו