אוכל רק דברים מתוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל רק דברים מתוקים
    אמא
    15/12/2008

שלום, אשמח לקבל תשובה למרות שלא מדובר כאן בהשמנה אלא להפך. בני בן 9.5 חודשים אוהב לאכול רק דברים מתוקים כמו פרות וגבינות מתוקות, מסרב לחלוטין לאכול בשר, ירקות ודברים לא מתוקים. עיקר האוכל שלו עדיין תמ"ל, כמויות של המוצקים שהוא אוכל לא מספיקות עלמנת להחליף ארוחה. הדאגה שלי היא קודם כל בגלל שאני לא מצליחה להחליף לו ארוחת תמ"ל בארוחה רגילה ודבר נוסף כמות הסוכר שהוא צורך. מה עליי לעשות כדי שירצה לאכול דברים לא מתוקים ויאוכל כמויות גדולות יותר. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל רק דברים מתוקים

הוספת תגובה

• תינוק מתוק

מיכל גילאון
    16/12/2008

שלום,
    כרגע נראה שאין מקום לדאגה, בנך עדיין בשלב של טעימות וחשיפה למזונות חדשים.
    את צריכה לדאוג למסגרת של זמני ארוחות, אך את הכמויות יש להתאים למידת רעב והשובע שלו - כל תינוק הוא אחר ואוכל כמויות אחרות בהתאם לצרכים שלו. את צריכה להיות קשובה לו - לתת לו לאכול כשהוא רעב מבלי להגביל אותו בכמויות, ולא להכריח אותו לאכול כשהוא לא רוצה.

כדאי לחשוף אותו כמה שיותר למזונות חדשים ולהציע לו אותם שוב ושוב. הרבה פעמים נראה לנו שהתינוק "מעקם את הפרצוף" או נגעל מאוכל מסויים, אבל זאת התגובה של התינוקות למזון חדש ולא מוכר. חשיפה חוזרת לאותו המזון, בעיקר אם הוא רואה שגם את אוכלת ממנו (או מישהו אחר), גורמת בסופו של דבר להרגל ולאימוץ המזון לתפריט.

כדאי לאכול יחד עם התינוק ולתת לו לאכול בעצמו בידיים (אפילו אם זה גורם ליותר לכלוך).
    הציעי לו פירות רק פעם או פעמיים ביום ובשאר הארוחות הציעי לו אוכל כמו ירקות, בטטה, פסטה, לחם, קציצות, אבוקדו, גבינה ויוגורט בטעמם הטבעי - אני בטוחה שהוא יגלה מזונות חדשים טעימים.

בהצלחה!

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו