דיאטה לבת 12 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה לבת 12 וחצי
    מאי
    25/01/2009

שלום, שמי מאי ואני בת 12.5. כיום אני בגובה 1.58 ושוקלת 48 ק"ג. אני מעוניינת להוריד כ-5 קילו. לפני כחודשיים הלכתי לדיאטנית קלינית שהייתי בגובה הנ''ל אך במשקל 45. לא רק שהדיאטנית לא גרמה לי לעלות אלא שהתפריט שנתנה לי גרם לי לעלות בכ-3 ק"ג. החלטתי לעשות דיאטה לבד ולכן בניתי לעצמי תפריט המכיל כ-1000 קלוריות ובנוסף אני שוחה פעמיים בשבוע ורצה פעמיים בשבוע. התפריט הוא: ארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם+ כף גבינה עד 5% (פרוסה אחת בשעה 10 ופרוסה שנייה בהפסקת בית ספר שבין שעה רביעית לחמישית) ארוחת צהריים: מנת בשר (כ130 גרם) + בין 1 וחצי לשתי כפות תוספת פחמימות ארוחת ביניים: יוגורט מתוק 0% שומן / פרי (תפוח, אגס וכו') ארוחת ערב: חביתה+ סלט שאלותיי הן: 1. האם התפריט יגרום לי לרדת למטרה שלי (5 ק"ג) ואם כן בכמה זמן? 2. כאשר אצליח להוריד את המשקל כמה קלוריות מומלץ לאכול ביום בהתחשב לגילי ולגובהי? תודה מראש, מאי 3>

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לבת 12 וחצי

הוספת תגובה

• התבלבלתי- *לא גרם לי לרדת

מאי
    25/01/2009

סליחה, בטעות כתבתי שהתפריט שהיא נתנה לי לא גרם לי לעלות אלא שהתכוונתי להפך- לא גרם לי לרדת. מאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למאי

מיכל גילאון
    25/01/2009

שלום מאי,

קודם כל, תשמחי לדעת שהמשקל שלך תקין ביחס לגיל ולגובה! זאת אומרת שאת ממש לא צריכה לרדת במשקל, ובטח לא 5 ק"ג!
    לכן אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה. ובטח שלא דיאטה שמכילה כל כך מעט קלוריות - את עלולה לפגוע בגדילה ובהתפתחות שלך דווקא בתקופה הקריטית ביותר.
    דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.

אם את רוצה לאכול בריא יותר, כדאי לך לאמץ לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
    באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, חטיף דגנים וכד'.
    מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב ולפחות 5 פירות וירקות ביום, ולהפחית באכילת חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת.

כל טוב!

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך מיכל!

מאי
    26/01/2009

תודה רבה על תשובתך והתייחסותך! החלטתי לא לרדת 5 קילו אלא רק 2. ולעלות את מספר הקלוריות ל1200! תודה, מאי 3>

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו