חינוך לתזונה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך לתזונה נכונה
    שני
    05/02/2009

אצלנו בבית יש מודעות גבוהה לתזונה בריאה, ככה גידלנו את הילדים (4 במספר) שכיום חלקם בוגרים וחלקם מתבגרים. הבעייה היא שתמיד הם התלוננו ש"אין מה לאכול בבית", כי אין נשנושים (ביסלי, במבה וכו), ואין בורקסים ואין מלאווחים, ואין סלטים קנויים וכו. אבל תמיד אוכל מזין ובריא יש, ועוגות ביתיות מקמח מלא יש, וכדורי שוקולד מעשה ידי ופיצוחים, כלומר - בעצם לא חסכתי מהם דבר, אבל אין הנישנושים האלה ש"בא לחטוף", וכמובן לא מיצים מלאכותיים למינהם, אבל בירות שחורות כן, והרבה מים.. לנשנש, טענתי, תנשנשו דגני בוקר (שגם הם עברו ביקורת שלנו, לא כל דגן בוקר הוא כשיר, למשל, כריות לא! הצבעוניים לא! בעיקר אלו שהם מופחתי סוכר ונתרן.) ועדיין, הם טוענים שהם גדלים על חסך מסויים, והם טוענים שאנחנו הגזמנו עם זה. בחוץ , כמובן, הם יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל הביתה לא נכנסים ה"רעלנים" הללו. מה דעתכם? האם הגזמנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לתזונה נכונה

הוספת תגובה

• כן, זו הגזמה לדעתי

שלי
    11/02/2009

אני כילדה קטנה לא אכלתי אוכל מבושל, כי גדלתי עם אבא והוא בישל גרוע...גרוע גרוע, אבל לא משנה מה הסיבה ...ת'כלס גדלתי על סנדוויצ'ים עם גבינה ועגבניה ועל חטיפים, ובכל זאת גדלתי.... והנה גדלתי להיות אמא חמודה שנותנת לילדיי לבחור מה הם אוהבים. ואפילו הגדלתי לעשות כאשר ראיתי שאהבתם לממתקים גדולה... והכרזתי על יום רביעי יום ללא אוכל... רק ממתקים.. וראו איזה פלא כבר ביום רביעי הראשון אחרי ההתלהבות ואחרי הזלילה המטורפת של הממתקים הם ביקשו - אמא....אוכל !!!! בהתחלה לשם התובנות לא הסכמתי להכין אוכל שהרי סוכם יום רביעי - ממתקים .. וזה היה בהחלטה משותפת, אז הצעתי - קחו צ'יפס קחו טופי . אבל משהחלו תחנונים לאוכל המסר הועבר והרצון לזלול ממתקים ללא הכרה התמתן ומאז ... הארון מלא מלא מלא בממתקים כי הם לא מתלהבים יותר... ואם אני רואה שלפעמים אוכלים יותר מידי ממתקים... אני מפנה כל מי שרעב אל ארון הממתקים כאילו אני עסוקה... ואז הם בוחלים בממתקים בעצמם. ואני אומרת בוחלים אבל- ממש בוחלים. ו...המטרה הושגה.... אימהות אבות תיהיו יצירתיים אתם מכירים את הילדים....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לתזונה נכונה

שני
    11/02/2009

ומה דעתם של הדיאטנים הקליניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ד''ר הגר שפר
    12/02/2009

הי שני

לי נשמע שעשיתם זאת בחכמה ובאופן בריא.לא להתייאש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו