בן שנתיים וחמישה ח' שהפסיק לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחמישה ח' שהפסיק לאכול
    רוית
    05/08/2007

הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים. בחודש האחרון הוא הפסיק לאכול.

אם הוא אוכל , זה בטובות. תוך כדי משחק (כמובן בשולחן האוכל) ...

בעבר הוא היה יושב ואוכל יפה מאוד. לא יודעת מה קרה לו. השתנה מקצה לקצה.

בגן היו אומרים לי שהוא "אוכל נהדר..." (המשפט הקבוע של הגננות) ואגב, האמנתי כי באמת הוא היה אוכל טוב.

היום זה היה השיא. באתי לקחת אותו מהגן והגננת שאלה אותי אם קורה משהו עם האוכל בבית לאחרונה ... עניתי לה שכן.
    יש בעיה. הוא לא אוכל.

המפנה החל כשנסענו לחופשה משפחתית באילת. עוד שם הוא לא נגע בכלום בחדר האוכל.. וזה היה סיוט. הכל היה בכוח.
    לא יתכן שילד בגיל הזה מבקש כל היום בקבוק...

הוא לא ילד שמן או כזה שטורף אוכל , גם אני לא רוצה שיהיה אבל בהחלט יש איזו שהיא בעיה.. איך אני פותרת אותה ?
    מה לעשות? ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

שלום לך,

קודם להרגיעך כי יש לפעמים תקופות שילדים אוכלים פחות טוב, אבל הנה מספר הצעות שתוכלי לנסות בעצמך.
    ציינת מקודם שאם ילדך אוכל זה תוך כדי משחק, לכן אני מציעה לך לנסות מספר דברים:
    *לנסות שיהיה רווח מספיק גדול בין הארוחות- שלא "ינשנש" או יאכל דברים קטנים בא. ביניים כדי שיגיע רעב לארוחות
    *בארוחות עצמן להשתדל שיהיו כמה שפחות גירויים מסביב , כדי שהוא יוכל להתרכז אך ורק באוכל.
    *לא למשוך את הארוחות הרבה זמן. להקציב זמן מסוים- אם הוא לא סיים בזמן הזה , להמשיך את סדר היום.
    תנסי ותעדכני אותי איך הולך
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

רוית
    06/08/2007

כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
    כל כמה זמן ?
    האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה..

רוית
    06/08/2007

כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
    כל כמה זמן ?
    האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

שלי ראכמוט
    07/08/2007

קשה לי להגיד כמה ארוחות רצוי לאכול והאם מספיקות רק הארוחות העיקריות , כי כמות האנרגיה שילדך צריך לקבל תלויה גם בכמות האנרגיה שהוא מוציא.
    ואנחנו מנסים להתאים את תוכנית התזונה לפי רצונו של הילד, יש ילד שידרוש לאכול כל כמה שעות והוא יאכל מעט בכל ארוחה ויש ילד שירצה לאכול רק בארוחות והוא יגיע לאותה צריכה קלורית כמו הילד הקודם.
    החשוב הוא שילדך יקבל מגוון רכיבי תזונה: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים , מינרלים, סידו ,ברזל ועוד..
    אם הוא עולה במשקל בקצב תקין המשמעות שהוא מאזן את הצריכה הקלורית עם ההוצאה הקלורית שלו.
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו