מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים וחמישה ח' שהפסיק לאכולרוית05/08/2007
הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים. בחודש האחרון הוא הפסיק לאכול.
אם הוא אוכל , זה בטובות. תוך כדי משחק (כמובן בשולחן האוכל) ...
בעבר הוא היה יושב ואוכל יפה מאוד. לא יודעת מה קרה לו. השתנה מקצה לקצה.
בגן היו אומרים לי שהוא "אוכל נהדר..." (המשפט הקבוע של הגננות) ואגב, האמנתי כי באמת הוא היה אוכל טוב.
היום זה היה השיא. באתי לקחת אותו מהגן והגננת שאלה אותי אם קורה משהו עם האוכל בבית לאחרונה ... עניתי לה שכן.
יש בעיה. הוא לא אוכל.
המפנה החל כשנסענו לחופשה משפחתית באילת. עוד שם הוא לא נגע בכלום בחדר האוכל.. וזה היה סיוט. הכל היה בכוח.
לא יתכן שילד בגיל הזה מבקש כל היום בקבוק...
הוא לא ילד שמן או כזה שטורף אוכל , גם אני לא רוצה שיהיה אבל בהחלט יש איזו שהיא בעיה.. איך אני פותרת אותה ?
מה לעשות? ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
שלי ראכמוט06/08/2007שלום לך,
קודם להרגיעך כי יש לפעמים תקופות שילדים אוכלים פחות טוב, אבל הנה מספר הצעות שתוכלי לנסות בעצמך.
ציינת מקודם שאם ילדך אוכל זה תוך כדי משחק, לכן אני מציעה לך לנסות מספר דברים:
*לנסות שיהיה רווח מספיק גדול בין הארוחות- שלא "ינשנש" או יאכל דברים קטנים בא. ביניים כדי שיגיע רעב לארוחות
*בארוחות עצמן להשתדל שיהיו כמה שפחות גירויים מסביב , כדי שהוא יוכל להתרכז אך ורק באוכל.
*לא למשוך את הארוחות הרבה זמן. להקציב זמן מסוים- אם הוא לא סיים בזמן הזה , להמשיך את סדר היום.
תנסי ותעדכני אותי איך הולך
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה..
רוית06/08/2007כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
כל כמה זמן ?
האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה..
רוית06/08/2007כמה ארוחות בגיל הזה צריך לאכול ?
כל כמה זמן ?
האם מספיק בוקר צהרים וערב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירי
שלי ראכמוט07/08/2007קשה לי להגיד כמה ארוחות רצוי לאכול והאם מספיקות רק הארוחות העיקריות , כי כמות האנרגיה שילדך צריך לקבל תלויה גם בכמות האנרגיה שהוא מוציא.
ואנחנו מנסים להתאים את תוכנית התזונה לפי רצונו של הילד, יש ילד שידרוש לאכול כל כמה שעות והוא יאכל מעט בכל ארוחה ויש ילד שירצה לאכול רק בארוחות והוא יגיע לאותה צריכה קלורית כמו הילד הקודם.
החשוב הוא שילדך יקבל מגוון רכיבי תזונה: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים , מינרלים, סידו ,ברזל ועוד..
אם הוא עולה במשקל בקצב תקין המשמעות שהוא מאזן את הצריכה הקלורית עם ההוצאה הקלורית שלו.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)