מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לקויהאמא לבת 529/03/2009
הי,
בתי בת 5. השנה התחילה גן עירייה +צהרון ומאז יש לנו בעיות עם ארוחת צהריים בשרית. האוכל שמגישים בצהרון לא טעים לה, ומגעיל אותה. מדובר בילדה שהיתה אוכלת את כל סוגי העוף, הבשר והדגים, אולם מתחילת השנה לא מסכימה להתקרב לעוף "פולקה", דג, קציצות, שיפודים וכו'. היא מוכנה לאכול אך ורק שניצל או קציצות מסוימות שכמובן אין בצהרון. בבית מתגברים על הבעיה עם שניצל והקציצות שהיא אוהבת - אבל מדובר רק על סוף שבוע. בצהרון ביקשתי שיגישו לה שניצל כל השבוע אך הוא לא טעים לה, וגם אותו היא לא אוכלת.
הסברתי לילדה שאם אשלח לה כל יום שניצל לצהרון זה יימאס עליה לבסוף וגם את זה היא לא תרצה לאכול. - היא לא מצליחה להבין את משמעות הדבר.
אני שוקלת להתחיל להכין אוכל במיוחד עבורה (אנחנו אוכלים את המנה הבשרית בעבודה) ולשלוח איתה כל יום. העניין הוא שאני פוחדת לפתוח פתח, כיוון שזו ילדה שלאורך השנים תהיה במסגרות עד אחה"צ. הייתי רוצה להחזיר את המצב לקדמותו בו הילדה אוכלת הכל, אך נראה שהיא לא בכיוון.
אציין שבערב אנחנו אוכלים ארוחה חלבית - ביצה, גבינות וירקות.
מבחינת משקל מדובר במשקל תקין, פשוט ברור לי שהיא לא אוכלת כל מה שצריך בגיל הזה.
אודה על עיצה, ועזרה כיצד להתמודד עם העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא לבת 5
ד''ר הגר שפר01/04/2009שלום לך
הבעיה שנתקלת בה מוכרת לי מאד, הרבה ילדים אינם אוהבים את האוכל המוגש במסגרות הללו.
אני מציעה שתעשי בעצמך בדיקה על טיב האוכל ודרך הכנתו וכך תוכלי להבין אם הוא באמת לא טעים או שבתך "מתפנקת" . אני לא חושבת שלאכול שניצל מצופה יום יום זה רעיון טוב ובהחלט מאמינה שאם תכינעי עכשיו תאלצי להמשיך לשלוח לה אוכל מהבית עוד כמה שנים טובות.
בידקי את המזון, תדברי עם הורים אחרים בניסיון להבין אם המקרה קורה גם אצלם, אולי תצליחו לשנות קצת את איכות המזון.
בכל מקרה אם תחליטי כן לשלוח לה אוכל מהבית כדאי שתגווני את זוג הבשר שאת שולחת לה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא לבת 501/04/2009הגר שלום,
ראשית אני מודה לך על התשובה.
שנית, פניתי אליך לאחר שכבר בדקתי כבר את סוגיית האוכל המוגש. מדובר על קייטרינג המציע אוכל "תעשייתי" באיכות לא רעה אולם כמובן שלא כמו אוכל בייתי. מרבית הילדים אוכלים ללא בעיה פרט לילדה אחת שיומיים בשבוע אוכלת שניצלים. כך שאני יכולה להבין את בתי שהאוכל באמת לא הכי טעים בעולם אבל בהחלט אפשר לומר שהיא מגזימה.
השאלה היא האם ניתן בדרך כלשהי לגרום לילדה "לחזור לקדמותה" ולחזור לאכול את כל הדברים שהיום אינה אוכלת. כפי שציינתי היא מוכנה לאכול רק שניצלים וקציצות (וגם רק מסויימים). על פולקה, דגים, רצועות עוף, שיפודים, וכו' אין מה לדבר, גם בבית היא לא מסכימה לאכול את כל אלו.
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)