מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה של ילדותיעל05/09/2007
היי, שמי יעל ואני אמא לשתי בנות קטנות בנות 6 ובת שנתיים וקצת. בעייתי היא מורכבת מעט:
הקטנה שלי אוהבת לאכול מאוד, ומאוד קשה להיות לידה עם אוכל מבלי לתת לה גם. כמעט תמיד היא תבקש לאכול, אפילו אם היא עכשיו סימה את שלה. כאילו אין לה שובע. בטיפת חלב אמרו לי שצריך "לשמור" איתה יותר אבל אני מוצאת את עצמי במצבים בעיתיים בהם אני חושבת: כמה אפשר לומר לילדה ממש קטנה לא לאכול יותר, ומספיק ? ובמיוחד שהיא גבוה כמו ילדים בני שלוש וחצי- שנה מעליה?? האם גובהה הרב יותר ומבנה גופה הרחב אמור לגרום לה לרצות יותר?
אני תמיד משתדלת בעיקר בעוגיות להגביל ל-2 עוגיות ודי, אך המאבק מולה והלבטים ויסורי המצפון שלי האם אני עושה טוב- לעיתים קשים לי מאוד !
לגבי ילדתי הגדולה זה קצת שונה: לאחרונה שמתי לב שהיא קצת שמנה. וזה בא לידי ביטוי בכך שיש לה מדי פעם מעין רעבתנות. למשל יכול להיות מצב שבו היא סיימה את ארוחת הצהריים שלה אכלה יפה את המנה שלה ואז היא מתחילה לבקש לאכול דברים נוספים בהפרשי זמן קצרים מאוד.
לדוגמא מעדן או עוגיה או תפוח או חטיף ... למרות שחוקי הבית שלי אומרים לאכול רק פרי אחרי האוכל בצהריים ודברים כמו מעדן או חטיף וכדומה אפשר מהשעה 16:00 .
אני חייבת לציין שאני במשקל עודף לא קטן אך התזונה שלנו בבית מבוססת על אוכל בריא, מבושל בעיקר וכמעט בלי טיגון של מאכלים. אינני רוצה לגרום למצב של אכילה כפיתית בגלל שאני מגבילה אותן בחטיפים עוגיות ומעדנים. אני חייבת לציין גם שיחסית לבנות גילן הן אכן יותר מלאות מעט
מה ניתן לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
שלי ראכמוט05/09/2007הי,
אני מבינה את הדאגות שלך ואני שמחה שבביתך יש אוכל בריא, הייתי שמחה אם היית רושמת לי דוגמא ליום טיפוסי שכל אחת מבנותייך אוכלות, ייתכן שהן רוצות לאכול עוד כי אולי הן נשארות עוד קצת רעבות.
אם הבנתי נכון את מה שכתבת את מאפשרת להן מעדן או חטיף קטן - אבל אחד ליום וזה בסדר. לא כדאי להגיד להן שמשהו אסור- הכל מותר אבל במידה ואת הגבולות האלו את צריכה להציב.
כדאי להגיד לבנותייך שהן יכולות לאכול מהכל - רק בכמות מתאימה ולא להגזים, במיוחד אם הן לא רעבות.
דבר שמאוד עוזר כדי שילדותייך יקבלו דוגמא אישית בנושא אכילה נבונה ואורח חיים בריא היא להקפיד על ארוחה משפחתית שבה כל המשפחה אוכלת ביחד ואז בנותייך בעצם "מחקות" אותך - כשאת אוכלת.
בגילאים האלו לא כדאי לגרום לילדים תחושה שלילית בנושא האוכל, לכן הייתי מציעה לכם- להורים להגיע להדרכה והכוונה ומעקב כדי לקבל כלים להתמודד עם הבעיה.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)