למה ר אני שמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה ר אני שמנה
    גל
    13/10/2009

ביתי בת 4.5 היום בלי סיבה פרצה בבכי ושאלה למה רק אני שמנה וכול הילדים רזים וקטנים ממני, ניסיתי לדבר איתה ולומר לה שכל ילד הוא שונה ושאם היא תתמיד בחוג ספורט ובשאר הפעיליות שהיא עושה אז היא תגבה ולא תשמין. יש לציין שיש לה עודף משקל גדול והיא מאוד גבוהה לגילה.
    אנחנו מנסים טפל בעניין כבר המון זמן , מגבילים את הכמויות של הדברים הלא בריאים והממותקים וכן רשמנו אותה לחוג ספורט פעם בשבוע.זה לא עוזר שום דבר עד עכשיו לא עזר ולא בקצת אפילו.
    הילדים כבר החלו לכנות אותה בשמות ,למרות שהיא חברותית ושמחה היא מרגישה חריגה , במיוחד במצבים מסוימים זה בולט יותר( להתנדנד , ערימת ילדים וכו')
    הסברתי לה שהיא יפה וחכמה וניסיתי לחזק אותה .
    היא בכתה בכי קורע לב ונראה כאילו משהו עבר עליה היום שהיה קשור לעניין, אך היא מסרבת לומר לי. היא גם אמרה לי בבכי "אני לא נולדתי ככה אז איך אני שמנה" זה נשמע לי כמו משפט של מבוגר .
    מה אני אמורה לומר לה במצבים כאלה , איך אני אחזק אותה מבלי להכניס אותה "לתסביכים"(הפרעות אכילה )
    לבי נקרע ואני אובדת עצות . במיוחד שאני רואה שהמון פעמים היא אוכלת כמויות בכלל לא גדולות אך כנראה שיש צד שהיא ירשה . אבא שלה שמן מאוד ואני כל חיי הייתי רזה ועכשיו מלאה (עקב הריונות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה ר אני שמנה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

גל
    17/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר הגר שפר
    19/10/2009

הי גל

אין ספק שזה לא קל לשמוע את בתך עצובה כל כך והנושא בהחלט רגיש.
    אני חושבת שכדאי שתקבעי פגישה עם דיאטנית שמתמחה בילדים קטנים, את יכולה לקבל הפניה דרך רופא המשפחה.
    היא תעזור לך לשנות לבתך את התפריט ולעזור לה בירידה במשקל.
    אני כל הזמן פוגשת בקליניקה הורים שמצטערים שלא טיפלו בנושא מגיל צעיר.

בנוסף כדאי שתשתדלו לעשות יותר פעילות גופנית משפחתית בכדי להעלות את הכושר הגופני ולשרוף יותר קלוריות

בהצלחה

הגר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו