מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב לבת כמעט שנתיים.מרב19/09/2007
הקטנה בת שנה ותשע אוכלת היטב, שותה שלוש פעמים ביום תחליף חלב (150 מ"ל כל פעם, לפעמים מעט יותר)
בזמן האחרון מבקשת בתוקף להחליף את מנת התמ"ל בבוקר ובצהריים בחלב מלא (אורגני)
האם יש בכך בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השאלה לא ראויה לתגובה כלשהי?
מרב24/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למרב
שלי ראכמוט25/09/2007שלום,
אם תוכלי לפרט ולהסביר את שאלתך , האם הילדה דורשת? או שאת מעוניינת להחליף את התמ"ל לחלב אורגני?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב
מרב25/09/2007הילדה נגשת למקרר צועקת חלב ולא נרגעת עש לא מקבלת בבקבוק או בכוס גמילה (עם פטמת גומי)
אני פשוט לא יודעת אם חלב בגילה זה בריא (יוצא כ300 מ"ל) ביום.
והאם בכלל תמ"ל בגיל הזה חשוב? (שותה כ150) לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למרב
שלי ראכמוט27/09/2007שלום,
דבר ראשון בגיל זה הילדה כבר יכולה לשתות חלב, אם היא תראה איזשהם סימנים של אלרגיה לחלב (רגישות ללקטוז- סוכר החלב), אז כדאי להימנע מחלב וגם אם ישנה איזשהי רגישות לפעמים היא חולפת אחרי גיל 5.
בגיל הזה הילדה כבר אמורה לאכול ממגוון המזונות,ו תמ"ל יכול להוות תוספת, אם היא גדלה בקצב מתאים לגילה והיא לא מעוניינת בתמ"ל והיא מקבלת אבות מזון נוספים כמו בשר/עוף, ירקות, פירות, פחמימות ושומנים וחלבונים ועוד... אין שום בעיה שהיא לא תקבל תמ"ל - והיא תשתה חלב.
החלב הוא לא תחליף לתמ"ל- אבל היא מקבלת משאר המזונות לאורך היום את כל אבות המזון הנחוצים לה לגדילה.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)