מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה קלהרוית19/12/2009
שלום, שמי רוית ואני בת 14.
גובהי 1.64 ומשקלי 58 ק"ג. אני יודעת שאני במשקל תקין אך אני מעונינת לרדת 4 ק"ג ולחזור למשקל שהייתי בו פעם.
אני אוכלת מאוד בריא, 3 ארוחות ביום + 2 ארוחות ביניים קלות, ללא נישנושים, ורוקדת פעמיים בשבוע במשך שעה ורבע אך אני לא מצליחה לרדת.
מה עלי לעשות? לצמצם את הארוחות? להוסיף פעילות גופנית? באיזה מינון?
תוך כמה זמן אני אוכל להוריד 4 ק"ג באופן בריא??
תודה רבה, רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית
שרית עטיה-שמואלי21/12/2009הי
את יכולה לכתוב לנו תפריט מדוייק של כמה ימים וננסה לשפר אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט
רוית21/12/2009התפריט שלי הוא די קבוע:
בוקר: יוגורט לבן 1.5%
בית ספר: סנדביץ' מלחם מלא+קלמנטינה/ לפעמים כשאני ממש רוצה לרזות אני אוכלת רק תפוח
צהרים: רבע עוף+ ירקות חיים/מבושלים+(לפעמים) מעט פחמימות
אחר"צ: די משתנה: סלט/ ירקות עם גבינה/ תפוח+ כוס קפה עם חצי כפית סוכר וממש טיפה חלב
ערב: 2 פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם גבינה+ ירק
במשך היום שותה כ-2 ליטר מים/ סודה (לא ממותקת, פשוט מים עם גזים)
אני לא נוגעת במתוקים, מאפים, שתיה מתוקה, וכו'...
יכול להיות שבגלל דיאטות קודמות הרסתי לי את החילוף חומרים?
תודה רבה על העזרה, רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית/ מסיון דיין-דודו דיאטנית קלינ
סיון דיין-דוד30/12/2009הי רוית
שמי סיון ואני דיאטנית קלינית
אם את אוכלת לפי התפריט שכתבת יהיה לך קשה לרדת במשקל כי את אוכלת פחות מדי ואכן עלולה לפגוע כך בקצב חילוף החומרים בגוף. אני ממליצה לאכול 3 ארוחות עיקריות ביו הכוללות חלבונים+פחמימות+ ירקות (לא לוותר על הירקות) ושתי ארוחות ביניים כמו פרי/ירק
להוסיף פעילות גופנית - מינימום 3 פעמים בשבוע
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית
שרית עטיה-שמואלי30/12/2009הי רוית
את נמצאת עדיין בגיל שגופך צריך עוד להתפתח ולכן חיוני לספק לו רכיבי מזון חיוניים.
כלומר לספק לגוף את הדלק הנכון ובכמויות
נראה כי התפריט שלך דל מידי בקלוריות ובמזון .
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
הכלל הראשון והכי חשוב של תזונה נכונה הוא לאכול מכל קבוצות המזון
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לגבי התפריט שלך :
בוקר: יוגורט לבן 1.5% - בסדר גמור
בית ספר: סנדביץ' מלחם מלא+קלמנטינה/ לפעמים כשאני ממש רוצה לרזות אני אוכלת רק תפוח - אל תוותרי על הכריך . תפוח לא משביע ולא מספיק .
צהרים: רבע עוף+ ירקות חיים/מבושלים+(לפעמים) מעט פחמימות - לא לוותר על הבשר ,לגוון גם עם בקר ודגים . לא לוותר על הפחממות .
אחר"צ: די משתנה: סלט/ ירקות עם גבינה/ תפוח+ כוס קפה עם חצי כפית סוכר וממש טיפה חלב - נסי יוגורט עם פרי . לפעמים מותר להתפנק עם משהו מתוק עד 200 קלוריות
ערב: 2 פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם גבינה+ ירק
במשך היום שותה כ-2 ליטר מים/ סודה (לא ממותקת, פשוט מים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)