מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת איך לעצור אותוליאורה20/12/2009
הבן שלי בן 6 וקצת הוא שוקל כיום 36 ק"ג גובהו 131 ס"מ הוא סובל מעודף משקל.
אני מתחילה ומודה שזוהי אשמתי ואשמת בעלי במצב אליו הוא הגיע. הוא בן בכור להורים שסובלים מעודף משקל, אני אישית עברתי ניתוח קיצור טבעת שאחרי שרזיתי ממנו כמעט 50 ק"ג הסתבך והוציאו לי את הטבעת ומאז העליתי 20 חזרה.
עד גיל שנה הוא אכל הכל ומגיל שנה הוא הסכים לאכול רק שניצלים בורקס גבינה ושוקולד ובגלל שהיינו באותה תקופה במעבר מחו"ל לארץ חשבנו שלא טוב להתעקש איתו ונתנו לו את המזון הגרוע הזה עם תוספת של מיץ תפוחים (לפחות הוא ללא סוכר) משנה לשנה הוא הלך ותפח הגדיל כמויות כי גם כולם סביבו העביסו אותו בהרבה ממה שהוא כבר הסכים לאכול כי הוא לא אוכל כלום...בהתחלה הוא לא היה שמן הוא תמיד מאוד גבוה ונראה כשנתיים שלוש גדול מחבריו אבל בשנתיים האחרונות הוא כבר לא מלא הוא ממש שמן. יש לו בטן גדולה סנטר כפול והרבה שומן בידיים ובגב. השנה הוא גם התחיל כיתה א והחלו ללעוג לו כל מיני ילדים שלא הכירו אותו קודם (חבריו מהגן אוהבים אותו מאוד ולא רואים בו שמן ) אני מאוד רוצה לעזור לו שלא יגיע למצב שלי חלילה ואני גם מפחדת עליו מבחינה בריאותית למרות שהוא מאוד פעיל אם באופניים כדורגל וריצה אבל עדיין שמן. מהרגע שהוא קם הוא רוצה משהו מתוק . אם זה חטיף "קוקומן" או :"שוגי" יחד עם הפיתה עם החביתה או הפסטרמה או הטוסט . בצהריים קבוע הוא אוכל שניצל כל יום שניצל וצ'יפס שאני מכינה לו בתנור (לפחות בבית אני יכולה להכין ציפס בתנור) ואחרי הוא מתחיל לנדנד אני רוצה מתוק רוצה מתוק ואני בסוף נשברת פה שוקולד קליק פה קרטיב (כמובן שוקולד) הוא לא עוזב אותי עד שהוא לא מקבל מתוק.
אח"כ ארוחת ערב תהיה טוסט או חביתה עם גבנ"צ (הוא לא מוכן לאכול חביתה ללא גבנ"צ ואני נשברת כי אני מעדיפה שיוכל גם ביצים...) או שוב פיתה עם פסטרמה - זהו ! כמובן שהוא יעדיף ג'חנון ופיצה אבל אני לא מרשה בבית.
מה לעשות? איך אני יכולה לעזור לו? מיואשת מאחר וקשה לי לקבל את ההצעות שלתת לו לצום עד שהוא יאכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה
שרית עטיה-שמואלי21/12/2009ממכתבך נראה כי אתם זקוקים ליעוץ משפחתי.
מנסיוני בטיפול בילדים - ילדים שהצליחו לעמוד במשימה הכל כך גדולה הזו הם ילדים שהיתה מאחוריהם משפחה תומכת שלקחה חלק בתהליך.
בתור התחלה ממליצה לכם לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים ( עדיף כזו שמתמחה בילדים ) והיא כבר תכוון אותכם הלאה למסגרת המתאימה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)