האם ילדתי שמנה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ילדתי שמנה ?
    יעל
    02/10/2007

ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. ידוע לי שהיא גבוה מאוד לגילה { על אחוזון ה- 90 }.
    רציתי לדעת האם היא גם שמנה ביחס לגובהה: גובהה : 95 ס"מ בערך
    משקלה: 18.5 ק"ג
    גילה: שנתיים ושלושה חודשים
    כיצד מורידים כמויות אוכל לילדה שדורשת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ילדתי שמנה ?

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

שלי ראכמוט
    04/10/2007

שלום,

לפי הנתונים שרשמת בתך בעודף משקל יחסית לגילה , היא גם מעל אחוזון 95 במשקל.
    הדבר הטוב שהיא גם בעודף משקל אבל גם גבוהה, ייתכן שעם הגיל היא תתאזן ותגיע לעקומות המתאימות לגילה, לכן לא הייתי דואגת יותר מדי בשלב זה, אבל כן חשוב מאוד לשים לב לתזונה שלה ולכמויות שהיא אוכלת.
    זה מאוד קשה להתווכח עם ילדה על אוכל.
    אם הבעיה היא אכילת ממתקים ומזונות עתירי שומן- את יכולה להכין מזון יותר בריא בבית ולהסביר לה שזה מה שכולם בבית מתחילים לאכול ולכן היא צריכה לאכול אותו דבר כמו שאר המשפחה.
    להציב לה גבולות של חטיף אחד ליום קטן : מיני שוקלד או במבה קטנה או פרוסת לחם עם שוקולד
    אן הבעיה היא כמויות - צריך לדאוג שלא יישארו הסירים או כלי ההגשה על השולחן ולהגיש את הכמות המתאימה לה (את יכולה לאט לאט להוריד כמויות) לפי דעתך. אם היא תרצה תוספת - תבהירי לה שנגמר הכמות שהכנת - אבל היא יכולה לקחת ירקות או פרי.
    ארוחות משפחתיות שאוכלים ביחד יכולות לעזור , כי כך אתם נותנים לה דוגמא אישית לצורת אכילה נכונה יותר- לכן רצוי שגם אתם, אם תרצו תוספת - תיקחו רק ירקות או פרי.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
    בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו