מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ילדתי שמנה ?יעל02/10/2007
ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. ידוע לי שהיא גבוה מאוד לגילה { על אחוזון ה- 90 }.
רציתי לדעת האם היא גם שמנה ביחס לגובהה: גובהה : 95 ס"מ בערך
משקלה: 18.5 ק"ג
גילה: שנתיים ושלושה חודשים
כיצד מורידים כמויות אוכל לילדה שדורשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
שלי ראכמוט04/10/2007שלום,
לפי הנתונים שרשמת בתך בעודף משקל יחסית לגילה , היא גם מעל אחוזון 95 במשקל.
הדבר הטוב שהיא גם בעודף משקל אבל גם גבוהה, ייתכן שעם הגיל היא תתאזן ותגיע לעקומות המתאימות לגילה, לכן לא הייתי דואגת יותר מדי בשלב זה, אבל כן חשוב מאוד לשים לב לתזונה שלה ולכמויות שהיא אוכלת.
זה מאוד קשה להתווכח עם ילדה על אוכל.
אם הבעיה היא אכילת ממתקים ומזונות עתירי שומן- את יכולה להכין מזון יותר בריא בבית ולהסביר לה שזה מה שכולם בבית מתחילים לאכול ולכן היא צריכה לאכול אותו דבר כמו שאר המשפחה.
להציב לה גבולות של חטיף אחד ליום קטן : מיני שוקלד או במבה קטנה או פרוסת לחם עם שוקולד
אן הבעיה היא כמויות - צריך לדאוג שלא יישארו הסירים או כלי ההגשה על השולחן ולהגיש את הכמות המתאימה לה (את יכולה לאט לאט להוריד כמויות) לפי דעתך. אם היא תרצה תוספת - תבהירי לה שנגמר הכמות שהכנת - אבל היא יכולה לקחת ירקות או פרי.
ארוחות משפחתיות שאוכלים ביחד יכולות לעזור , כי כך אתם נותנים לה דוגמא אישית לצורת אכילה נכונה יותר- לכן רצוי שגם אתם, אם תרצו תוספת - תיקחו רק ירקות או פרי.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)