חיטה מלאה לפעוטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטה מלאה לפעוטות
    שירי
    04/10/2007

שלום
    אני רוצה לתת לבני אוכל בריא ללא קלוריות מיותרות, עד היום לא הקפדתי על אוכל מלא וחיטה מלאה אך סה"כ האוכל שאכל היה מזין. האם יש מניעה לתת אורז ופסטה מלאה, לחם מחיטה מלאה וכדומה בגיל 10 חודשים? האם קיבתם בנויה לעיכול מזון מסוג זה?

שאלה נוספת לי, כאשר התחלנו לתת את המזון המוצק במהלך החודשיים הראשונים בני אכל בתאבון רב, לאחר חודשיים אלו ירדה ההתלהבות ועלינו "לרדוף" אחריו ע"מ שיאכל (בלי להכריח כמובן), הארוחות שהוא אוכל קטנות (ובגלל הכמות הקטנה הארוחות שלו במהלך היום מרובות יותר) ובכסא האוכל הוא מסרב לשבת יותר מ- 5 דקות, מה שעוד יותר מקשה על התהליך (הוא ילד מאוד פעיל שמוציא הרבה אנרגיה ולכן חשוב שיאכל טוב, בגלל הרצון שלו להיות פעיל כל הזמן לאחר 5 דקות בכסא האוכל, נמאס לו והוא רוצה לצאת "לחופשי"). אשמח לקבל את דעתך בנושא.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטה מלאה לפעוטות

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

שלי ראכמוט
    05/10/2007

שלום,

אם ילדך נחשף לדגנים , אין מניעה לתת מזונות מחיטה מלאה המכילים סיבים, אך חשוב שגם ישתה מים, הבעיה היא שאכילת מזון המכיל סיבים מסייע לעיכול אבל היא גם יותר משביעה ולכן בקשר לשאלתך השנייה , אולי כדאי לתת לו דגנים רגילים או לחשוף אותו רק ללחם מחיטה מלאה ולא גם לאורז או פסטה מלאה- כדי שירגיש רעב לארוחה הבאה שלו.
    עצתי לך , היא לא לתת לו לאכול ארוחות קטנות לאורך היום , לקבוע לו שעות של אכילה ולא לתת לו לשחק עם האוכל ולמרוח את הזמן, אם תוך רבע שעה בערך הוא לא מסיים לאכול- להניח לו ולקחת את האוכל ולתת לו את הארוחה הבאה בשעה שקבעת. כך הוא יתחיל להיות יותר מודע לתחושת רעב ושובע שלו.
    אם הוא אוכל ארוחות קטנות ומרובות , הוא לא מספיק להרגיש רעב ולכן גם אחרי 5 דקות הוא רוצה לצאת ל"חופשי"
    אשמח אם תעדכני אותי בהמשך

בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו