מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- I love חלברוית11/10/2007
שלום רב
בני בן 3 אוהב מאוד לשתות חלב. הוא שותה כ-750 מ"ל ביום. האם זה טוב או רע? איזה חלב עדיף לו מבחינת אחוזי שומן?
בברכה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרווית
שלי ראכמוט12/10/2007שלום,
750 מ"ל חלב זה בערך כ- 3 כוסות חלב ליום , בסך הכל אין בעיה עם שתיית חלב- השאלה אם שתיית החלב בכמות כזו באה על חשבון רכיבים תזונתיים אחרים.
עדיף לילדים 3% שומן.
אני אשמח אם תפרטי לי מה עוד הוא אוהב לאכול חוץ מחלב , כדי לבדוק האם הוא מקבל את כל רכיבי התזונה הרצויים לגילו
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט יומי
רוית15/10/2007שלום שלי,
תודה על תשובתך.
כרמל מאוד בררן באוכל. הוא לא נוגע בפירות. ירקות הוא אוכל רק כשאני "מחביאה" לו אותם בחביתה, פשטידות וכו'. פעם הוא אכל תפוחים ואבטיח ויום אחד הוא החליט שהם איכס והפסיק לאכול גם אותם. השבוע ניסיתי לתת לו אגס תוך כדי משחק וכשהוא עצם עיניים שמתי לו את האגס בפה. הוא התחיל לעשות עוויתות של בחילה וכמעט הקיא.
בבוקר הוא אוכל קורנפלקס מחיטה מלאה או פרוסה מחיטה מלאה עם טחינה גולמית אורגנית או קרקרים מחיטה מלאה.
בצהריים שניצלונים עם אורז או אורז עם קציצות בקר או מרק עוף עם אורז. לפעמים ספגטי.
אחה"צ קרקרים ובערב חביתה ולחם עם חמאת בוטנים או יוגורט או פנקייקים שאני מכינה מקמח מלא, ביצה, יוגורט ובטטה/קישוא/גזר מגורד.
זה בגדול התפריט שלו עם מידי פעם שינויים קלים. הרבה דברים הוא לא אוהב. אפילו גמדים לוקח לו שעה לסיים כי הוא מלקק את הכפית בזהירות ונראה לפעמים שגם מזה הוא הולך להקיא.
אשמח לשמוע ממך ולקבל עצות.
תודה מראש
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרווית
שלי ראכמוט22/10/2007הי, רווית
פיספסתי את תשובתך- אבל כעת אני חוזרת אלייך.
לפי מה שכתבת, כרמל אוכל יחסית יפה לילד בן 3 , למרות שקשה לו עם פירות. הוא מקבל מגוון מכל המזונות : ביצים /פחמימות/בשר /ירקות /טחינה.
לכן אני חושבת שאין שום סיבה שלא ישתה חלב, כי החלב לא מחליף לו את שאר הארוחות.
בקשר לכך שאת "מחביאה" לו את הירקות , זה בסדר- כי עם ילדים קטנים כדאי לנסות ולתת את הירקות בכל הצורות - אם זה פלפלים ועגבניות בשקשוקה או באמת בחביתה כמו שאת עושה או בפשטידה, כי בצורה זו הם מתרגלים גם לטעם.
אותו דבר את יכולה לנסות עם פירות - בצורת סלט פירות או קומפוט , לנסות לאט לאט לחשוף אותו- וגם אם הוא לא אוהב, לא להילחם איתו על זה , אבל לנסות פעם נוספת בהמשך. הטעם של הילדים כל הזמן משתנה. ייתכן שאם הוא יראה את שאר בני המשפחה אוכלים פירות- בסוף הוא יבקש גם לטעום.
שיהיה בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרווית
שלי ראכמוט12/10/2007שלום,
750 מ"ל חלב זה בערך כ- 3 כוסות חלב ליום , בסך הכל אין בעיה עם שתיית חלב- השאלה אם שתיית החלב בכמות כזו באה על חשבון רכיבים תזונתיים אחרים.
עדיף לילדים 3% שומן.
אני אשמח אם תפרטי לי מה עוד הוא אוהב לאכול חוץ מחלב , כדי לבדוק האם הוא מקבל את כל רכיבי התזונה הרצויים לגילו
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)