מתבגר בן 14

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגר בן 14
    אילה.
    13/10/2007

שלום
    בני בן ה 14 בעל מבנה גוף רחב ונטייה להשמנה עלה במישקל לאחרונה לאחר הפסקת פעילות ספורטיבית.
    לאחרונה, אני שמה לב כי הדבר מציק לו אבל הוא לא מבטא זאת, למשל הוא התחיל לאכול יוגורט 0% שומן למרות שהוא שונא יוגורט, מתעניין על לחם קל, "טועם" חסה..
    כשמנה מיום היוולדי אני מודעת לכללים של מה לאכול ומה לא אני יכולה היטב להדריך אותו בנושא תזונה או לקחת אותו לדיאטיקנית , אני גם שומרת על אורח חיים בריא בבית מבחינת המוצרים שנכנסים הביתה הרגלי אכילה וכד'.
    יחד עם זאת אני מודעת היטב למשקעים ול"שריטות" שיכולות להשאר מהתערבות או מגישה לא נכונה, וכן לסיכון של קבלת תוצאה הפוכה מהכוונות..

אני במקשת עיצה בעיקר בגישה אל הילד במטרה להביאו אל דיאטיקנית של קופ"ח עם מינימום נזק נפשי

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 14

הוספת תגובה

• תשובה לאיילה

שלי ראכמוט
    14/10/2007

שלום לך,

אני חושבת שכדי לצמצם את ה"נזק" שיכול להיגרם, כדאי אולי שתשבו ותדברו את ובנך בנחת עלהתחושות שלך ותהיה קשובה לתחושות שלו- אם הוא יגיד שהוא מעוניין לרדת במשקל- תציגי לו את האפשרויות - דאטנית בקופת חולים או מסגרת אחרת , עזרה ממך באיזשהו אופן, אול אפשרות לחזור לספורט- לי זה נראה הפיתרון הכי טוב, אם יש אפשרות.
    תסבירי לו שזו צריכה להיות החלטה שלו ואחריות שלו, אני מציעה שאולי אפילו- אם הוא בוחר איזשהם מהאפשרויות- שהוא יתקשר בעצמו להזמין תור או שהוא יבחר את הדיאטנית.
    אם הוא אומר לך שהוא לא מעוניין לרדת במשקל, אם את לא רוצה לעשות לו איזשהו נזק- אני מציעה לפנות בעצמך ולקבל הדרכה הורית - כדי לקבל הכוונה מעמיקה יותר לטיפול במצב זה.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי תודה על תגובתך

אילה
    14/10/2007

אם הבנתי נכון, בשלב ראשון לברר אתו בעדינות האם הוא מעוניין בשינוי , אם כן לעזור ב"ביצוע" .

לאיזה בעל מקצוע עליי לפנות במידה והוא לא מעוניין בשינוי ?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאילה

שלי ראכמוט
    17/10/2007

שלום שוב,

אם הוא לא מעוניין בשינוי , הצעתי שתנסי הכוונת/הדרכת הורים, דיאטנית במרפאת השמנה יכולה לסייע לתת את ההכוונה הדרושה במצב זה.
    למשל, אצלנו במרפאה יש אפשרות לקבל ייעוץ מסוג זה.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו