מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בגיל חצי שנהשיר25/04/2010
שלום,
תינוקת שלי בת חצי שנה, אוכלת 5 פעמים ביום, שלוש ארוחות של סימילאק כ160-180CC, ארוחת פירות כ120 גרם+70-100CC של סימילאק וארוחת צהריים של מרק ירקות והודו כ130-150 גר+60-100CC של סימילאק.
השאלה היא - באיזה גיל אפשר להוריד לה תוספת של סימילאק בארוחות פרי ומרק? האם היא לא קטנה עדיין בשביל זה? אני יכולה להגדיל לה מנת מרק ולא לתת סימילאק אבל אני חוששת שאולי היא עדיין זקוקה לכמות הסימילאק מסויימת. יוצא לה בערך לשתות כ600-700 CC ביממה.
שאלה השניה - איך אפשר לגוון לה אוכל? אני נותנת לה מפירות תפוח, מלון, אגס, לפעמים בננה ואבוקדו. מרק שלה מורכב מבטטה, דלעת, קישואים, גזר בקומבינציות שונות והודו. לפעמים אני מוסיפה קצת אפונה ירוקה, אורז.
מה עוד אפשר לתת לה? אני לא נותנת לה דייסות מכיוון שהיא מאד גדולה ושוקלת כבר 9.5 קילו (בגיל חצי שנה). אז אני לא רוצה להוסיף לה קלוריות סתם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010הי שיר
התפריט של בתך נראה מגוון ומאוזן
לפי הכמויות שכתבת ,אין צורך להשלים לה את ארוחת הפרי והמרק בפורמולה.
אם היא עדיין רעבה הגדילי קצת את כמות הפירות/מרק
מבחינת הגיוון - בעיקרון אין הגבלה על אף פרי -כל עוד הוא במקרם מתאים. הקיץ מתחיל ואיתו שפע פירות .נסי ותמצאי מה היא אוהבת.
אין שום צורך להוסיף דייסה .
את המרק את יכולה לגוון עם בשר בקר שגם הוא עשיר בבוזל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)