למה דילגת עליי פעמיים???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגת עליי פעמיים???
    רוני
    23/10/2007

שלום רב,

בני בן ה-3 ו-3 חודשים, גובה 88 ס"מ, משקל 11.5 ק"ג. הוא מעולם לא היה אכלן גדול אך מה שמטריד אותי יותר הוא המגוון שהוא אוכל., הוא לא מוכן לגעת בביצים, בעוף ובדגים. בבוקר הוא אוכל קורנפלקס עם חלב או פיתה/בורקס (מה שנותנים בגן), בצהריים: קוסקוס עם מרק (רק המים-בלי ירקות)/פתיתים/מקרוני/אורז לבן. השניצל היחד שמוכן לאכול זה שניצל מוכן של ממה עוף מצורות של חיות. פירות-רק תפוח אבל בלי הקליפה, ירקות- רק גמבה ומלפפון-עגבנייה או משהו אחר לא מוכן לטעום. גבינות-טועם 2 כפיות קוטג' ומסתפק בזה, שתייה-שותה רק מים/תה עם נענע/חלב. כפי שאת יכולה להבין, המבחר מאוד מצומצם בעיקר מבחינת הבשר, חלבונים וכו'. אני עושה לו בדיקות דם תקופתיות שיוצאות תמיד בסדר אבל מאוד מוטרדת ממשקלו הנמוך ומחוסר העניין במזון השונה ממה שהוא רגיל אליו. קבעתי תור לדיאטנית ילדים אבל רק לעוד חודש. בינתיים, האם תוכלי לייעץ לי איך לשפר את התפריט/"לפתות" אותו לאכול שניצל מחזה עוף שמכינים בבית ולא מוכן מהסופר, שהוא לא בריא כלל? האם את ממליצה על תוספי מזון? אומגה 3?
    אשמח לתשובתך המהירה
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה דילגת עליי פעמיים???

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר הגר שפר
    23/10/2007

הי רוני
    חשבתי ששלי כבר ענתה לך אבל כנראה זאת היתה רוני אחרת...
    אין ספק שהתפריט של בנך מאד מצומצם, אבל, ניתן לשנות את זה עם הרבה התמדה וסבלנות.
    לגבי הביצים והגבינות- אפשר לעשות פשטידת פסטה וגבינות טעימה ( יש מתכון באתר שלי ).
    עוף אפשר להכין גם ככדורי בשר ברוטב עגבניות שהמון ילדים אוהבים.
    חשוב לשלב חלבון בכל ארוחה.
    לבקש מהגננת לתת לו פחות תוספת ויותר שניצל.
    לתת לא חלב כתוספת לארוחת ערב ואפשר גם אחה"צ ( לא ממתקים)
    לערוך ארוחות משפחתיות ול"גרות" אותו לאכול דברים טעימים שאתם אוכלים.
    להתעקש שלפחות יטעם ולזכור שלוקח לפחות 10 פעמים עד שמתרגלים למאכל חדש.

שיהיה בהצלחה ותעדכני אותי איך התקדמתם

הגר

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו