בעית השמנה של ילד - הטיפול הנכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית השמנה של ילד - הטיפול הנכון
    אורלי
    27/10/2007

שלום רב,

יש לנו 4 בנים. שלושה מהם רזים, האחד שמן, בכיתה ב'.
    העובדה כי הוא שמן נובעת מכך שהוא מאוד אוהב לאכול והרבה- בעיקר פחממות וחלבונים, ונמנע ממאכלים כגון ירקות, גבינות, יוגורטים ועוד. בבית יש מודעות לתזונה.
    הילד עוסק בפעילות גופנית. הוא יכול לסיים ארוחה ולאחר מכן לבקש עוד...
    בנוסף - מבחינה רגשית - הוא סבל מחוסר ביטחון רב בשנה שעברה, לאחר שמורה פגעה בדימוי שלו. אני הייתי ילדה מאוד רזה ובגיל ההתבגרות רזיתי. אחורתי היתה ילדה מאוד שמנה ובגיל ההתבגרות רזתה. כך גם אימי.
    שאלתי - הילד בכיתה ב'. בעלי רוצה לקחת אותו לדיאטקנית. אני חושבת שזה מוקדם מידי. בנוסף, בעלי מסוגל להגיד לו שיפסיק לאכול, כי הוא בסוף יראה כמו חבית. אני מתכווצת כשאני שומעת כאלה דברים, ובעלי - כאשר אני מעירה לו מתחמק והודף את דברי, ואף יורד גם עלי. אובדת עיצות - גם מול שיטותיו של בעלי והעובדה כי אני חושבת שהאכילה של בני הנה רגשית, וגם מול חוסר האונים שלי: מה עושים ?
    הראיתי בזמנו לבעלי מאמר בנושא דיאטה של ילדים, שם נכתב במפורש כי אסור להעליב ילדים בנושא- בטח ובטח לא הורים - מאחר שזה גורם להם נזק רב ופגיעה בדימוי העצמי.
    איך אוכל להסביר לבעלי חד משמעית את הנזקים הנגרמים לילד כתוצאה מגישתו, מה היא הגישה הנכונה ומה עושים עם הבן ? אנו לא רוצים שישמין מכל הסיבות הנכונות, אולם צריך לעשות זאת נכון.
    המון תודה,
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאורלי

שלי ראכמוט
    27/10/2007

שלום לך,

אני מבינה מאוד את החששות והקושי שלך. לכן אני מציעה שאת ובעלך תחפשו מסגרת להדרכת הורים בנושא של הצבת גבולות והתמודדות עם בעיית השמנה של הילד, כי אכן - אם בעלך ימשיך לכעוס על בנך, בדרך כלל התנהגות כזו מביאה לתוצאות ההפוכות.
    הדרכה ממקור חיצוני ומקצועי( גם דיאטנית)י יכולה לסייע לבעלך להבין זאת וכך ביחד תוכלו לקבל כלים להתמודד עם המצב.
    בכל מקרה , חשוב מאוד שבנך יהיה בחוגים של פעילות גופנית כל הזמן ושיקבל ממך חיזוקים רבים (אם באמת האכילה היא רגשית).

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
    בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו