תזונה מבקבוק לבת שנתיים ו- 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה מבקבוק לבת שנתיים ו- 8 חודשים
    א.
    29/05/2010

שלום רב,
    בתי בת שנתיים ו- 8 חודשים.
    ילדה בריאה, הן במראה והן בהרגלי האכילה שלה- אוכלת הכל ויפה מאוד, שוקלת כמעט 15 ק"ג.
    מעולם לא נתנו לה בקבוק במיטה, לא בערב לפני השינה ולא בלילות (הנקתי אותה עד גיל שנה ו- 10 חודשים וההנקה האחרונה שנשארה היתה הנקה של ערב כך שלא היה צורך בבקבוק לפני השינה מעולם).
    בחודשים האחרונים, כל זמן מסוים, היא מתחילה פתאום לבקש כאשר היא במיטה בקבוק (היא מקבלת חלב אורז בשל בעיות נשימה שהיא סובלת מהן מדי פעם), נתתי לה בהתחלה אך לאחרונה אני סבורה שהיא ממש לא זקוקה לחלב הזה, מדי פעם היא מבקשת ומקבלת ושותה את הבקבוק ו- 60%-70% מהזמן היא לא שותה אותו כלל...
    בעלי ואני חלוקים בדעתנו והוא לא מבין למה אני מנסה למנוע ממנה בקבוק במיטה.
    אני חושבת שהיא ממש לא זקוקה לזה ומנסה להסביר לו שלמיטב הבנתי בקבוק תמ"ל/חלב מהווה השלמת אוכל לילדים שלא אוכלים כמו שצריך ושהיא לא זקוקה לזה, לדעתי זה גורם לה נזק לשיניים יותר מהתועלת של לתת לה בקבוק.
    אני חייבת להודות שבאופן עקרוני נראה לי שהיא לא זקוקה לזה ושזה קשור אצלה יותר לילדים אחרים במשפחתון שלה שמקבלים חלב בבקבוק או לתינוקות בסביבתנו שמקבלים בקבוק (קנאה?).
    השאלה האם היא אכן זקוקה להשלמת האכילה הזו או להתעקש איתה שלא במשך מס' ערבים (היא מאוד חכמה, אם אתעקש מס' ערבים ברצף, היא תפסיק מתי שהוא לבקש).
    אפשר לקבל עצת חכמים בבקשה?...
    תודה,
    א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכילה לילית

ענת מטיאש
    30/05/2010

שלום לך
    אני מציעה קודם כל להבין מדוע מתעוררת בלילה וכמו כן לנסות לתת לה מים ולא חלב אורז בגלל הנזק לעששת מה עוד שהאכילה הלילית לא מומלצת בגיל זה והיא במשקל תקין לגובה לכן במקרה זה את צודקת אבל בינתים תתני לה מים עד שתרדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מבקבוק לבת שנתיים ו- 8 חודשים

א.
    01/06/2010

היי ענת,
    ראשית- תודה על התגובה.
    שנית- הבנת אותי לי נכון- זו לא התעוררות באמצע הלילה כי אם התעקשות קשה לפני השינה לקבל בקבוק חלב, אני מציעה לה כמובן מים אך היא כבר גדולה ודעתנית ועומדת על שלה.
    לעמוד על שלי חזרה עד שזה יפסק?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו