מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה, ילדה בת 6אמאא06/06/2010
שלום לכולם,
דבר ראשון ברצוני לשאול האם זה מקודם לשמור על תזונה לילדים בני 6 ?
אני לא בטוחה שאני עושה את זה נכון אבל יש פעמים שאני אומרת לבתי לא להגזים באכילת לחם ועוגות, אני מסבירה שזה לא בריא וגם כי לרוב אחרי שהיא אוכלת מתלוננת על כאב בטן אז אני גם
אומרת שזה בעצם מה שגורם לכאבי בטן וכדי לאכול יותר ירקות, גבינות, פירות ופחות ממתקים ולחם.
האם הגישה נכונה לילדה בת 6 ? גם כשאנחנו אצל סבא וסבתא יש לה נטיה למלא את הצלחת לרוב
בדברים משמינים, ואז אני אומרת שעדיף לשים קצת לסיים ורק במידה והיא עדיין רעבה להוסיף עוד
כשאנחנו בארוחת ערב אצל סבא וסבתא מצד בעלי והיא מבקשת אחרי הכוס קולה השניה לשתות
עוד קולה אני אומרת שתשתה מים או אחרי פרוסת עוגת שוקולד גדולה היא מבקש עוד אחת ואני אומרת שעדיף שתוכל פרי כי מספיק פרוסה אחת של עוגה, אז הסבא ואסבתא פוקחים עינים ומסתכלים עלי וזה לא ממש נעים... וזאות למרות שהם אנשים שמנים
השאלה שלי בעקרון היא האם זה נכון? ואולי זה יוצר סוג של תסביך אצל הילדה וזה לא מה שאני רוצה... ובכל זאת אך נכון לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
שרית עטיה-שמואלי10/06/2010הי
אין גיל מוקדם מידי לפתח הרגלי אכילה נכונים
ולהיפך ככול שאנחנו נעזור לילדנו לסגל לעצמם הרגלי אכילה נכונים מוקדם יותר כך הרגלים אלו יטמעו אצלם.
כל זה נכון כשזה נעשה באוירה טובה ולא הופך את האוכל לשדה קרב.
אני חושבת שתחושות הבטן שלך טובות ומועילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית תודה רבה, רבה
אמאא10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לחנך את כל העולם בקטע של תזונה
ורד12/06/2010לפי דברייך המוקש הגדול הוא בזמן הביקור אצל ההורים של שניכם.
אני אישית פתרתי את הבעייה מראש בכך שלא ויתרתי על תזונה בריאה מחוץ לכותלי הבית וכשאנחנו מבקרים בבית ההורים אני לא מתביישת להביא אוכל מהבית ולהתעקש שאני לא מסכימה שהבנות יאכלו אצלם.אני מרשה רק פרי וגם זה בכמות מוגבלת.
אצלי בבית אוכל בריא זו לא סיסמה אלא דרך חיים ואין לי סיבה שבחוץ זה יהיה שונה.הבנות למדו מה בריא ומה לא ולכן עוגות זה רק לעיתים נדירות מאד,קולה ומשקאות זה אף פעם לא בתפריט(זה מגעיל אותן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
ענת מטיאש16/06/2010צודקת ,הכי חשוב זה לחנך מהבית קשה לשנות את כל העולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)