השמנה, ילדה בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה, ילדה בת 6
    אמאא
    06/06/2010

שלום לכולם,

דבר ראשון ברצוני לשאול האם זה מקודם לשמור על תזונה לילדים בני 6 ?

אני לא בטוחה שאני עושה את זה נכון אבל יש פעמים שאני אומרת לבתי לא להגזים באכילת לחם ועוגות, אני מסבירה שזה לא בריא וגם כי לרוב אחרי שהיא אוכלת מתלוננת על כאב בטן אז אני גם
    אומרת שזה בעצם מה שגורם לכאבי בטן וכדי לאכול יותר ירקות, גבינות, פירות ופחות ממתקים ולחם.

האם הגישה נכונה לילדה בת 6 ? גם כשאנחנו אצל סבא וסבתא יש לה נטיה למלא את הצלחת לרוב
    בדברים משמינים, ואז אני אומרת שעדיף לשים קצת לסיים ורק במידה והיא עדיין רעבה להוסיף עוד

כשאנחנו בארוחת ערב אצל סבא וסבתא מצד בעלי והיא מבקשת אחרי הכוס קולה השניה לשתות
    עוד קולה אני אומרת שתשתה מים או אחרי פרוסת עוגת שוקולד גדולה היא מבקש עוד אחת ואני אומרת שעדיף שתוכל פרי כי מספיק פרוסה אחת של עוגה, אז הסבא ואסבתא פוקחים עינים ומסתכלים עלי וזה לא ממש נעים... וזאות למרות שהם אנשים שמנים

השאלה שלי בעקרון היא האם זה נכון? ואולי זה יוצר סוג של תסביך אצל הילדה וזה לא מה שאני רוצה... ובכל זאת אך נכון לעשות זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה, ילדה בת 6

הוספת תגובה

• אמא

שרית עטיה-שמואלי
    10/06/2010

הי
    אין גיל מוקדם מידי לפתח הרגלי אכילה נכונים
    ולהיפך ככול שאנחנו נעזור לילדנו לסגל לעצמם הרגלי אכילה נכונים מוקדם יותר כך הרגלים אלו יטמעו אצלם.
    כל זה נכון כשזה נעשה באוירה טובה ולא הופך את האוכל לשדה קרב.
    אני חושבת שתחושות הבטן שלך טובות ומועילות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרית תודה רבה, רבה

אמאא
    10/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לחנך את כל העולם בקטע של תזונה

ורד
    12/06/2010

לפי דברייך המוקש הגדול הוא בזמן הביקור אצל ההורים של שניכם.
    אני אישית פתרתי את הבעייה מראש בכך שלא ויתרתי על תזונה בריאה מחוץ לכותלי הבית וכשאנחנו מבקרים בבית ההורים אני לא מתביישת להביא אוכל מהבית ולהתעקש שאני לא מסכימה שהבנות יאכלו אצלם.אני מרשה רק פרי וגם זה בכמות מוגבלת.
    אצלי בבית אוכל בריא זו לא סיסמה אלא דרך חיים ואין לי סיבה שבחוץ זה יהיה שונה.הבנות למדו מה בריא ומה לא ולכן עוגות זה רק לעיתים נדירות מאד,קולה ומשקאות זה אף פעם לא בתפריט(זה מגעיל אותן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורד

ענת מטיאש
    16/06/2010

צודקת ,הכי חשוב זה לחנך מהבית קשה לשנות את כל העולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו