מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזנות פעוטותחסוי06/08/2010
היי,
אני לא יודעת מה לעשות בנוגע לבתי בת ה8 חודשים.........היא הייתה אוכלת מוצק (ובכלל) יפה עד שצמחו לה שיניים לפני חודש (היו לה שיניים לפני, אולי אלה כאבו יותר......).
היום היא אוכלת מוצק רק אחרי הרבה שכנועים (שירים,משחק קטן ובודד....) - למעשה זה רק בארוחה של הצהריים היא מתנהגת כך בבוקר היא אוכלת יפה מה שאני מביאה לא בלי שום התעסקויות מסביב.....
אני משנה את האוכל ושמה לב שהיא אוהבת כמעט רק בטטה וגזר.....וברקולי......אבל גם, אוכלת במנות מאוד קטנות
התפריט הוא כזה לרוב:
בבוקר - סימילק 180 (אבל בימים האחרונים אני חושבת לתת לה לא כשהיא מתעוררת כי אוכלת את כל המנה רק אחרי שעתיים - לרוב ב8 )
אח"כ 9:00 היא אוכלת פירות משהו כמו כוס. התחלתי לתת לה יוגורטים (דניאלה ויופלה) במקום הפירות.
אח"כ 11:30 מנה עיקרית (בעבר לפני כמה ימים, הייתה מקבלת את הבקבוק 180) אוכלת בערך משהו כמו 200 גרם..... אח"כ - 12:30 או 13:00 אם אני מצליחה "למשוך" אותה אז מנה של 150 סימילק. ושוב בערב 180 ובלילה 270 סימילק עם דייסה...........
אני לא יודעת איך להאכיל אותה נכון ואחות טיפת חלב לא כ"כ מבינה את הקושי שלי ואולי לא מבנה כמה אני זקוקה לעזרה. כולם אומרים לי לזרום עם הילדה אבל אם אני זורמת היא לא אוכלת מוצק
מה עליי לעשות? אגב, היא מבחינת משקל באחוזון 87 אם זה אומר משהו.....נולדה בשבוע 40 במשקל 4 קילו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
הסימן הטוב ביותר שיש לכך שילד אוכל מספיק הוא המשקל . בתך עולה יפה במשקל ולכן סביר שאוכלת מספיק .
יתכן מאוד שצמיחת השיניים מציקה לה ולכן אוכלת פחות.
נסי להציע לה בארוחת הצהרים אוכל מגוון , אולי משהו כן ימצא חן בעיניה.
מצרפת לך תפריט מתאים לגילה ממנו תוכלי לקחת רעיונות למזונות.
בהצלחה
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :) זה עוזר מאוד :)
חסוי10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)