מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייתי מאודדד באוכלמירית09/09/2010
שלום רב
אני אמא לבן מקסים בגיל 3 כשהיה תינוק הוא אכל הכל פירות ירקות בשר ממש הכל
באיזה שהוא שלב הוא הפסיק לאכול ירקות ופירות ואפילו הגיע למצב של לא מוכן לגעת
לפעמים הוא היה ממש נקבל צמרמורת כשנגע באבוקדו למשל או מנגו שפעם היה אוכל ואהב לאכול
היום הוא ילד מאוד בררן הוא לא אוכל פירות ירקות ממש מעט רק במרק ומבחינת מאכלים אז הוא אוכל רק דברים מסויימים ומוכרים כל דבר חדש הוא לא מוכן לנסות אפילו לא משנה כמה אנחנו מסבירים וכמה אנחנו מנסים לשכנע אפילו רק לטעום לא מוכן!!!
עד עכשיו לגן הייתי שולחת לו אוכל ועכשיו לפני מספר ימים הוא עבר לגן חדש החלטנו להפסיק אם זה ואולי עכשיו הוא יתחיל לאכול בגן בנתיים עברו כמה ימים והוא לא אוכל את האוכל בגן ולא מוכן לטעום
השאלה היא מה אני יכולה לעשות כדי לפחות שיטעם ואז יחליט אם זה טעים או לא?
אני מנסה כל הזמן לבשל דברים חדשים ולגוון אבל כל פעם נענית בסירוב וחוזרים שוב לאוכל הרגיל והללא מגוון ולא מספיק מזין לדעתי
בגן החדש כשהוא לא אוכל את ארוחת הצהרים אז נותנים לו קרקרים או משהו אחר רק כדי שלא יהיה רעב השאלה אם זה נכון לעשות כך כי אז אולי הוא ילמד שיש אופצייה אחרת ולא יאכל את ארוחת הצהרים בקיצור ניסיתי כל דרך אפשרית שחשבתי עליה עידודים, צ'ופרים הסברים, אפילו לשחרר ואם הו לא רוצה אז לא להכריח אבל שום דבר לא עוזר
אשמח לעצות
בתודה מראש
אמא מודאגת :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן 3
ענת מטיאש12/09/2010שלום לעתים הדבר נובע מסיבות רגשיות כמו כניסת אח למשפחה או דברים אחרים לעתים זה הכח של המשחק שלו ,צריך להבחין ממה זה נובע ולאפשר לו שליטה בקניה בעזרה בבשיול חשוב לשים לב שיאכל 5 פירות וירקות ואפילו במרק זה טוב אולי זה שלב בהת פתחות אבל להציע כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)