מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפליה בין אחיםטלי16/01/2011
אני אמא לשתי בנות. הגדולה בת חמש שמנמנה (BMI=18.40) והקטנה בת שנתיים וחצי בעלת משקל תקין.
הגדולה אוכלת טוב והרבה, ואילו הקטנה בקושי אוכלת. כשהקטנה מבקשת לאכול חשוב לי לתת לה ארוחה מזינה ומשביעה, אבל הגדולה מקנאת ורוצה גם, אפילו אם חצי שעה לפני כן היא אכלה ארוחה מלאה. תחושת הקנאה שלה ממש בעייתית עבורי... אני לא יודעת איך לתמרן במצבים האלו. אשמח לקבל עצה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליה בין אחים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/01/2011טלי שלום.
אני חושבת שהאתגר תמון בחלטה שלך.
ראשית- מדוע שתי הבנות לא יושבות לאכול ביחד ארוחה מסודרת? האם אינכם מנהיגים בבית ארוחה משפחתית מסודרת בה כולם אוכלים בשעה מסויימת את אותה הארוחה.
ארוחה משפחתית מתאימה גם לביתך בת ה-8 וגם לזו הקטנה.
אני ממליצה לך להתחיל עם ארוחות מסודרות ומובנות במהלך היום.
לדוגמא-
ארוחת בוקר קטנה לפני היציאה לגן/ בי"ס
כריך- לבי"ס
ארוחת צהרים קבועה ומסודרת (במידה והבנות אוכלות בבית)
אחה"צ- חטיף או פרי
א. ערב- סביב בשולחן, רצוי שגם את תשבי איתן לאכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)