הפרעות אכילה אצל פעוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה אצל פעוט
    בר
    23/01/2011

הי,
    יש לי ילד בן שנה שאוהב לאכול הכל!!!!!
    הוא אוכל לבד בלי עזרה, ליד שולחן ועם טלויזיה סגורה.
    הבעיה היא שלא משנה מה שמים לו בצלחת (ירקות, בשר, פסטה...) הוא מכניס כמויות מאוד גדולות לפה עד שאין לו מקום יותר, כאילו מישהו רודף אחריו, זה מגיע למצב שהוא צריך להוציא חלק מזה כדי שהוא יוכל ללעוס ולבלוע.
    ניסיתי לקחת את הצלחת אלי ולתת לו חתיכה חתיכה אבל אז הוא ניסה להגיע בכח לצלחת שלו (החזרתי לו אותה כדי שלא ירגיש שמונעים ממנו אוכל).
    ניסיתי לתת לו מנה קצובה בצלחת אבל הוא דחס אותה לפה במהירות וביקש עוד.
    רק לקראת סוף הארוחה כשהוא די שבע אז הוא מתחיל לאכול לאט.
    חשוב לציין שהוא אוכל כל 3-4 שעות בערך ואני לא מגבילה אותו באוכל, אני מגישה לו אוכל עד שהוא אומר שהוא מסיים (בד"כ ע"י הכנסת מוצץ לפה).
    מבחינת אחוזונים הוא בסדר יחסית ... אחוזון 75.
    אני ממש מפחדת שזה יתפתח להפרעות אכילה במיוחד שכל מי שרואה אותו אוכל מעיר על האהבה שלו לאוכל לידו.

אשמח לשמוע עצות איך להתמודד עם הבעיה ולהקנות לו הרגלי אכילה נכונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה אצל פעוט

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה אצל פעוט - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    23/01/2011

בר שלום,
    נשמע כי לבנך יש תת תחושה באזור הפה המאופיין ע"י צורך לגרייה רבה באזור הפה ע"י מזון חפצים וידים, וכן בסימפטומים שציינת.
    במקרה כשל בנך יש להתיעץ לעיתים עם קלינאית תקשורת לשם עבודה על גרייה חושית, וזאת בכדי לעבוד על העצמת התחושה באיזור הפה.
    ממה שאני מבינה מהודעתך, בנך אוכל יפה, מזונות מגוונים, וגם מפסיק לאכול כאשר שבע. נראה לפני דברייך שאינו בעודף משקל בייחס לעצמו, או בתת משקל.
    אני יכולה להמליץ לך דוקא לחשוף אותו לכמה שיותר סוגים שונים של מזונות, ירקות חתוכים טריים ומבושלים, פירות לרוב.
    כמו כן יש להקפיד על שתיה מרובה.
    בנוסף, יכול להיות שבנך מגיע לארוחה כשהוא כבר מאוד רעב, אולי כדאי להציע לו דבר מה לאכול (פרי או ירק) מדי שעתיים ולא כל 3-4 ש'.
    אני ממליצה לפעוטות בגיל הזה כ-8 ארוחות ביום- כאשר יש את הבוקר צהרים וערב אך גם כמה ארוחות ביניים קטנות.
    לדוגמא-
    עם הקימה- הנקה/ בקבוק תרכובת מזון לתינוקות (את יכולה להגביל את הכמות)
    א. בוקר- ירקות, גבינה , חביתה או טונה או פרוסה עם ממרח
    ביניים 10- מעדן או פרי או ירק
    א. צהרים- 12- מנה בשרית, תוספת וירקות
    לאחר שנת הצהרים- פרי או חצי כריך + ממרח
    אחה"צ- פרי/ ירקות חתוכים
    א. ערב- כמו בבוקר (שימי לב שלא יותר מביצה אחת ביום)
    לפני השינה- בקבוק תרכובת מזון לתינוקות/ הנקה.
    כמובן שמדובר על כמיות קטנות ולא כאלה שמתאימות למבוגר אלא לפעוט.
    הסתכלי על גודל האגרוף של בנך (בערך בגודל ביצה) זו גודל הקיבה שלו.
    התחשבי בזה כאשר את מגישה לו את המזון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו