כיצד להתמודד עם אכילה כפיתית של ילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להתמודד עם אכילה כפיתית של ילד
    שרולה פמו
    15/12/2007

לבני הבכור ימלאו בעוד חודש 7 שנים. בתקופה האחרונה , כשנה בערך אני רואה אצלו תלות באוכל ורצון לאכול כל היום אם היה אפשר , ללא גבולות , ללא כל בושה , רוצה לאכול כל מה שרואה , כל מי שאוכל רוצה להצטרף אליו . כמות המזון שנותנים לו בארוחה לא מספיקה לו , תמיד מבקש עוד כל הזמן רעב . אני יודעת שחלק מזה יתכן משעמום , אך הוא לא מעונין להעסיק את עצמו ביותר מידי דברים. מאבד ענין מהר מאוד ממשחקים , כבר לא משחק כמו פעם לבד . לא רוצה חוגים וכו' ... אני ממש רוצה עזרה , כי אני מתחילה להעיר לו ויתכן ואני פוגעת בו בדרך זו או יותר גרוע מחמירה את המצב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכילה כפייתית

רחל גרנות
    16/12/2007

שלום לך,
    מה קרה לילד בשנה האחרונה? האם יש סיבה לכך שאיבד ענין בחוגים ? את צודקת שצריך להזהר מלהעיר כל הזמן לילד, זה יכול לעשות את הפעולה ההפוכה ולגרום לו לאכילת יתר. יתכן וזו רק תקופה חולפת, יתכן וזה קשור לצמיחה (האם זה המקרה?) בכל אופן כדאי להיות עם האצבע על הדופק. במקום להעיר לו, בכל פעם שהילד פונה לאוכל, כדאי למשוך אותו לכיוון של פעילות, וכך להסיח את דעתו. יתכן וכדאי לך לפנות (ללא הילד) ליעוץ מקצועי אם אינך רואה שינוי לטובה.
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו