תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה
    עינת
    13/02/2011

בני בן השנה וחצי הוא תינוק מקסים וחייכן אך משום מה, למרות נסיונות חוזרים ונשנים הוא לא מעוניין לאכול כלום מלבד תחליף חלב. הכנתי לו הכל: פירות, ירקות, לחם, חביתה, בשר, גבינות ועוד ועוד והוא אוכל מעט מאוד וממשיך לשחק עם האוכל. הוא פשוט לא מבין שהאוכל הוא לצרכי שובע ולכן הוא תמיד יבקש את הבקבוק (אני לא נותנת לו את הבקבוק מיד לאחר האוכל אלא לאחר חצי שעה) בעלי מציע שאנחנו נפסיק לו לצמיתות את הבקבוק ולאחר יומיומיים שיהיה רעב הוא יאכל כל דבר אחר. מה דעתך? מה עלי לעשות?
    אני לא יודעת אם זה קשור אבל בנוסף הוא עדיין זוחל (יכול להיות ששתי התופעות קשורות...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    13/02/2011

עינת שלום.
    דווקא המשפט האחרון שלך מאוד חשוב, בהחלא יכול להיות שההתפתחות המוטורית של בנך מאוחרת- דבר המשפיע על אכילתו.
    אך לא ברורים לי כמה דברים נוספים?
    האם עולה במשקל/ בגובה/ היקף ראש?
    האם מצליח להכניס מהמזונות לפה ללעסו ולבלוע, או שיורק כל מה שניתן לו.
    האם אתם משתתפים בארוחותיו, כלומר האם הוא רואה אתכם אוכלים את האוכל?
    מי מאכיל אותו במהלך היום והיכן הוא נמצא גן/ מעון/ משפחתון/ מטפלת/ אבאמא?
    אשמח את תפרטי יותר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עינת
    14/02/2011

תודה על המענה המהיר, להלן תשובותי לשאלות ששאלת אותי:
    *אכן הוא עולה יפה במשקל. וגם בהיקף הראש
    *ישנם מזונות שהוא כן מסכים להכניס לפה וקצת ללעוס (לרוב הוא מוצץ אותם), אמנם בכמות פיצפונת, אבל מסכים. כגון: יוגורט דנונה בטעם טבעי, תפוח, בננה ולפעמים גם עגבניה וזיתים. כל מה שקשור בארוחת ערב כמו ביצה, גבינה, לחם או כל דבר הקשור בבשר לא מתקבל.
    *אנחנו משתתפים בארוחת הערב שלו. כל ערב אני מכינה לשלושתינו אך תמיד הצלחת שלנו מתרוקנת ושלו נשארת מלאה ומבולגנת....

*במהלך היום הוא אצל סבא וסבתא שלו והחל מספטמבר הוא ילך לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/02/2011

פעוטות שונים מתפתחים בקצב שונה, נראה כי בנך מתפתח לאט יותר- רצוי לפנות לרופא התפתחותי להערכת ההתפתחות של בנך, ולמען השקט הנפשי שלך.
    מצויין שאתם אוכלים ביחד עם בנך ארוחת ערב משותפת, חיקוי היא אחת הפעולות החשובות ביותר של הילדים בהקשר לאכול וחשוב שיראה אותך ואת בעלך אוכלים.
    המשיכי להציע לבנך מגוון של מזונות בכל ארוחה.
    מומלץ לצמצם את כמות התמ"ל שבנך מקבל ולהמנע מלתת לו בקבוק לפני ארוחה עיקרית (בוקר /צהרים / ערב)
    סדר יום לדוגמא-
    התעוררות- בקבוק תמ"ל
    א. בוקר (בערך אחרי שעתיים)- יוגורט + פרי, אבוקדו מעט ירקות זיתים לחם או קרקר
    עשר- פרי או מחית פירות או מיץ מפרי טרי
    צהרים- מרק טחון + בשר או פסטה + קציצה + ירק
    שנת צהרים ואחריה ניתן לתת בקבוק נוסף
    א. ערב- ארוחה מסורתית כפי שאתם אוכלים בבית
    לילה לפני השינה בקבוק נוסף

הסיבה- עדיף שיגיע לארוחה מעט רעב וכך ירצה גם לאכול ולא רק לשחק, יחד עם זאת לא מומלץ להרעיב את הילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - עוד שאלה

עינת
    14/02/2011

במידה ואני אנסה את התפריט שהצעת והוא לא יהיה מעוניין לאכול (כפי שהיה עד היום) האם לתת לו בכל זאת בקבוק? אני לא רוצה להשאיר אותו רעב וחוץ מזה הוא כבר יודע לבקש בקבוק כשהוא רוצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - עוד שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/02/2011

קשה לי לענות על שאלתך,
    במידה ונראה לך כי הוא מאוד רעב וצריך את הבקבוק עקב צורכי רעב כן- אך כפי שאמרת הוא יודע לבקש, חכי שיבקש בעצמו, אל תציעי את הבקבוק בעצמך.
    שימי לב כמות המזון הנצרכת ע"י פעוט בן שנה וחצי היא קטנה באופן יחסי למזון שנצרך ע"י מבוגר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דפנה שטרן
    16/02/2011

הייתי מציעה להוסיף מספר כיוונים לבדיקה בנוסף להצעות של מיכל. תינוקות לרוב מאד קשובים לעצמם ולכן אם תינוקך בוחר שלא לאכול הרבה מוצקים אולי יש לו סיבה טובה. יכולה להיות סיבה כמו אנמיה, אי-נוחות בבטן בגלל עיכול לא מלא של האוכל, כאב של שיניים שבוקעות או מעט מדי שיניים ללעיסה, חוסר איזון בוויסות חושי שמשפיע על דחייה של מירקם כזה או אחר ועוד.
    תוך כדי שאת מבררת את הדברים, חשוב לזכור שאם התינוק בריא וחיוני אפשר להסיר דאגה לעת עתה ולראות אם גם לדאגה יש השפעה על האכילה של התינוק..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו