עצה לויטמינים לילדים בני 9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה לויטמינים לילדים בני 9
    יוכבד
    15/02/2011

שלום
    אני אמא לתאומים בני 9 בן ובת.
    אני מישתדלת לתת להם מזון מזין אך בני לא אוהב ביכלל ירקות רק מלפפון ניסיתי בנעימות להסביר לו אך לשווא.
    ב"ה מישקלו תקין אך מדאיג אותי שהוא מיתנזר לגמרי מירקות מה ניתן לעשות?
    לגבי קטניות מהן העשירות בברזל וויטמינים? וכמה ביום מספיק לכל ילד?
    אשמח לקבל עצה וטיפים לבריאות התזונה לילדים תודה ולילה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצה לויטמינים לילדים בני 9 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

יוכבד שלום.
    לעיתים ילדים הם מאוד סלקטיבים במזונות, ואנחנו כהורים צריכים להמשיך ולהציע מגוון של מזונות.
    אפשר לנסות לשלב ירקות במאפים, תבשילים, מרקים וכו', אפשר לדאוג שתמיד יהיו ירקות חתוכים על השולחן, ואפשר לתת דוגמא אישית ולאכול ירקות לרוב.
    ניתן לשלב קיטניות כתוספת למנה עיקרית מידי יום, אלו עשירים בסיבים תזונתיים, ובמידה ובנך לא אוכל ירקות לפחות יקבל את הסיבים מהקיטניות.
    לא ציינת האם בנך אוכל פירות וכן מאכלים אחרים כגון מוצרי חלב גבינות לחם, בשר דגים וביצים?
    במידה ואוכל את כל אלו וכן מוכן לאכול מרק ירקות ו/או מלפפון לא הייתי דואגת יותר מידי לגבי הויטמינים.
    ולגבי מזונות עשירים בברזל- מזונות אלו הם בעיקר מוצרי בשר- בקר, והודו אדום, אך גם קיטניות, לחם מלא, פירות יבשים וירקות ירוקים.
    את יכולה לבקש לבצע בדיקות דם לאיתור אנמיה במידה ואת מודאגת, אך המלצתי המשיכי להציע לו מגוון רחב של מזונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו