מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיף? מטרנה או אוכל מוצק?אמא20/02/2011
שלום רב,
בני בן שלוש וחצי מאז ומתמיד היו בעיות אכילה (בעבר סבל מרפלוקס משמעותי ונעשה בירור מקיף לגבי משקלו הנמוך וכל הבדיקות היו תקינות).
כיום הוא שוקל קרוב ל- 12 קילו וגם גובהו נמוך - 92 ס"מ (שזה אחוזון 5).
הוא פשוט ילד לא אכלן וגם שכבר אוכל מתעסק עם האוכל תוך כדי משחק- האוכל הופך לכל מיני דמויות והוא מדבר לעצמו תוך כדי.
אנו במעקב אצל אנדוקרינולוג ובגדול ביחס לעצמו הוא מתקדם במשקל ובגובה.
שאלתי: בבוקר (סביבות שבע) אני עדיין נותנת לו בקבוק מטרנה של 180 מי"ל ולשם אני מכניסה 2 כפות דייסה של מטרנה (שיבולת שועל/דגנים מעורבים או משהו אחר) + כפית חמאה + כפית תערובת של אגוזים טחונים.
אח"כ יש לו ארוחת עשר בגן, ארוחת 12:00 בגן, כריך בסביבות 1500, חטיף או מעדן בבית בסביבות 17:00 וארוחת ערב.
אני רוצה לדעת האם כדאי מבחינת ערך קלורי ותזונתי להמשיך עם הבקבוק או שבארוחת שבע בבוקר עדיף לתת לו משהו אחר ואם כן , אז מה.
סליחה על האריכות ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? מטרנה או אוכל מוצק? - תגובה
מיכל מסר בן שלום20/02/2011אמא שלום.
לפי מה שאת מסבירה, את נותנת לבנך בשעה 7 בבוקר דייסה ולא תמ"ל (פורמולה בלבד)
רצוי שאת הדייסה בדרגת הסמיכות כפי שאת מכינה, עם אגוזים ושקדים טחונים יאכל מתוך צלחת ולא מתוך בקבוק, אך זוהי ארוחת בוקר לכל דבר ושקולה לקורנפלקס וחלב או לדייסת סולת או קוואקר עם תוספות של שקדים ואגוזים.
אינני רואה מניעה להמשיך ולתת לו את הדיסה נ"ל אך שוב המלצתי לא בבקבוק אלא מצלחת.
בנוסף במידה ובנך שומר על אחוזון 5 אין זו כל בעיה, ילדים באים בכל מיני גדלים.
המשך גידול מהנה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אמא20/02/2011תודה רבה על התשובה המהירה - מעריכה זאת.
לגבי ארוחה בצלחת - אם זה יהיה בצלחת הוא פשוט לא יאכל ובבקבוק הוא גומר הכול.
זאת ועוד הוא אפילו לא מוכן להחזיק את הבקבוק אלא אני מאכילה אותו כפי שמאכילים תינוק. אני מבינה שזה לא תורם לעצמאות אבל את שאר הארוחות הוא אוכל לבד.
אז זה הוא להמשיך במצב הזה או לא לאכול כלום עד שיאכל בגן.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
מיכל מסר בן שלום20/02/2011אמא יקרה שלום.
ראשית- לא למנוע ממנו את ארוחת הבוקר , אם הוא רעב הוא יאכל.
תנסי אולי לתת לו לשתות בכוס עם קש או קערית עם קש, תוכלי אפילו לעזור לו לאכול.
אם תאמיני שהוא לא יאכל אז הוא באמת לא יאכל.
ומעבר לזה. במידה והוא מסרב לאכול את הדייסה, את יכולה לשאול אותו אם יש משהו אחר שהוא רוצה לאכול בבוקר במקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)