מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7+ במשקל עודף. האם מטען גנטי?מזי28/03/2011
שלום רב,
בתי בת ה- 7.5 בעלת משקל עודף רב. שוקלת בערך 35 ק"ג. ילדה לא גבוהה (אינני זוכרת את גובהה).
מאז שנולדה היתה תמיד באחוזון ה- 100 בערך. ניסיתי ללכת איתה לדיאטנית והגענו למסקנה שהילדה פשוט אוהבת אוכל.
יש לציין שהילדה לא אוכלת חטיפים או מתוקים כיון שאינה אוהבת. אך היא מסוגלת לאכול פירות באופן רציף, מנת צהריים מלאה. היא אוכלת די הרבה ירקות אך די עצלנית בפעילות גופנית.
איך אפשר לעודד אותה להוריד במשקל? אני מפחדת להוריד לה את הבטחון העצי או לגרום לה בעיות נפשיות בנוגע למשקל.
יש לציין כשהיתה קטנה יותר, הייתי מציקה יותר אך גם הגננת ביקשה להניח לה כיון שהיא ציינה זאת בפניה.
מה עושים? נורא מתסכל אותי המשקל שלה, למרות שלדעתי היא נושאת מטען גנטי אך אני לא רוצה להתפשר על הנושא.
בבית יש עוד בת 3 שנים די רזה שניזונה מהכל כולל חטיפים ותינוק בן 9.5 חודשים.
אודה לתגובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7+ במשקל עודף. האם מטען גנטי? - תגובה
מיכל מסר בן שלום31/03/2011מזי יקרה,
אומנם יש אנשים שלהם מטען גנטי להשמנה אך אל לנו לחשוב שהגניטה היא האשמה.
במצב כמו שציינת אני חושבת שאין מנוס לגרום לביתך לבצע יותר פעילות גופנית ולפחות שעה של פעילות ביום.
זאת לא חייבת להיות פעילות ספורטיבית גם שעה בג'ימבורי או בגינת המשחקים הם פעילות נהדרת.
כמו כן אפשר לצאת לרכב על אופנים או גלגיליות, ללכת לשחות, לצאת לטיול עם כל בני המשפחה ועוד ועוד.
חשוב שאתם כהורים תתנו דוגמא אישית ותרבו לצאת מהבית כמשפחה.
בנוסף ניתן לחזור לדיאטנית לקבל המלצות לגבי גודל המנות המומלצות לביתך.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)