השמנה אצל ילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה אצל ילדה בת 5
    פריל
    16/05/2011

הי, בתי בת ה-5 השמינה מאוד בשנה וחצי האחרונות. תמיד היתה ילדה שמנמונת אך עשתה קפיצה מאז שאחיה נולד. בחצי שנה האחרונה ממש לקחתי זאת כפרוייקט והקפדתי על ארוחות ערב מסודרות (סלט, ביצה קשה, טונה, לחם קל) , כמעט ולא אוכלים חטיפים אצלנו בבית, מעדני דיאט ,פרות וירקות. הבעיה היא שהילדה כל הזמן רעבה וחייב להעסיק אותה בשביל להשכיח ממנה את האוכל, דבר נוסף שאני יוצאת עימה למקומות אחרים, לחברים, לבתי מלון והיא רואה אוכל היא משתגעת וממש רוצה ממה שאני בדרך כלל מגבילה בבית . אני מרגישה שאני שוטר וכל הזמן צריכה להגביל, מצד שני לא רוצה שתהיה שמנה , כבר עכשיו החלו להעיר לה בגן שהיא שמנה. ניסיתי חוגי ספורט אבל הילדה חסרת בטחון בחוגים אלה ומתנהגת בילדותיות. לקחתי לדיאטנית אשר אמרה לי שאני קובעת מה יש על השולחן אך הילדה קובעת את הכמויות (שזה גם בעייתי כי אין לה ממש גבולות).
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• השמנה אצל ילדה בת 5 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/05/2011

שלום רב,
    אני מסכימה עם הדיאטנית שלך,
    את בהחלט יכולה לשלוט על האוכל שנכנס הביתה ומוגש לשולחן, אך תני לביתך לאכול כאוות נפשה. סביר להניח שמה שיקרה הוא שבארוחת הראשונות ללא הגבלה תאכל הרבה מאוד, ואח"כ תתאזן.
    זיכרי שאת יכולה להחליט רק מה שנכנס אליך הביתה ולא אצל חברים, מסיבות בתי מלון וכו'...
    ככול שתגבילי אותה יותר כך יתגבר המחסור שלה, והיא תשלים אותו איפשהו.
    לגבי הספורט- עשי איתה, צאי איתה לטיול/ רכיבה על אופנים/ אחה"צ בבריכה/ ימיאה לגימבורי . הקפיד שתהיה בפעילות... וכן- גם גינת השעשועים היא פעילות, לפחות שעה ביום חוץ מהפעילות בגן.
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פריל
    16/05/2011

קודם כל מודה לך על התגובה המהירה. לגבי הפעילות הספורטיבית, אנסה לעמוד בכך.
    האמת שמאוד מתסכל להגביל את הילד באוכל.
    מה שכאב לי בבית המלון שהילדה ממש הסתכלה על העוגיות ולקחה כמה בבת אחת , כאילו אין אוכל בבית. הילדה מאוד חכמה וקולטת הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/05/2011

שוב כמו שאמרתי...
    במרבית המקרים הגבלה רק תביא לאכילה מופרזת במועד יותר מאוחר.
    ניתן להציב גבולות, אך עשי זאת בצורה חכמה.
    הקפידי על נוהגים בבית כגון ממתק אחד ביום שביתך יכולה לבחור מה היא רוצה ומתי, וכן אפשרי לה חריגות. כאשר אתם באירוע הציעי לה אפילו את, אך בצורה הזו- " את רוצה לאכול עכשיו עוגיה אחת או שתיים?"
    הם בהחלט רולטים הכל וחכמים מאוד, אך עם קצת מחשבה תוכלי לנתב אותה לדרך הנכונה.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו