מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרב לאכול מוצקיםאולי24/06/2011
שלום רב,
ביני בן 9.5 חודשים עד לפני 3 שבועות אכל יפה מרק תחון עם הודו ומת פרי פתאום בלי שום סיבה נראת לעין (כמו מחלה וכו) הפסיק לאכול מוצקים ממש נועל את הפה רוצה רק מטרנה. ניסיתי כבר הכל את כל סוגי האוכל במרקמים שונים, בכפיות שונות בטמפרטורה שונה במקומותת ישיבה שונים כלום לא עוזר הוא לא מוכן לפתוח את הפה רוצה רק בקבוק. עשיתי גם הפסקה כמה ימים מנסיות אך גם זה לשוא. עשינו לו בדיקות דם וצואה וגם הכל תקין. אני כבר מיואשת כל יום זורקת מעדנים פירות ירקות. אני לא יודעת מה קרה לו ואף אחד לא יכול לעזור. איך אני גורמת לו בלי טרואומות לחזור לאכול מוצקים?
אציין שסדר יום שלו היה כזה 7 בקבוק, 10 פירות 13 בקבוק 17 מרק 20 בקבוק,. ניסיתי גם לחליף בין הבקבוק של 13 למרק אך ללא תוצאות בבקשה תעזרו לי
נ.ב שוקל 8800 עולה בערך 200-250 גרם כל חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול מוצקים - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/06/2011שלום לך,
לעיתים תינוקות משנים את העדפותיהם ומפסיקים לאכול מזון שכבר אכלו בעבר.
לא ציינת, האם לבנך יוצאות שיניים? האם יש לו כבר שיניים בפה? האם מכניס חפצים לפה, ידים לפה? מה קורה עם מוצצים?
אני ממליצה לא להפסיק לנסות ולהציע לו את האוכל, אך לא לתסכל אותו. במידה ואינו רוצה לאכול את הפירות הירקות המרק והמעדנים, הציעי לו את את המטרנה
אשמח לעוד הבהרות
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
אולי28/06/2011יש לו 2 שניים תחתונות אחת, מכניס ידיים וצעצועים לפה. גם ביסקוויט מכניס לפה ומנשנש קצת. כל השאר לא מוכן לפתוח את הפה גם אם אני נותנת לו ביד. אני לא מבינה מה קרה לו הרי אכל כל כך יפה? והאם רק מטרנה מספקת לו את כל הצרכים? אולי אני צריכה לפנות תזונאית או מרפאה להפרות באכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנות אכילה
מיכל מסר בן שלום28/06/2011רפי שציינתי, תינוקות יכולים לשנות את העדפותיהם ללא סיבה הנראית לעין.
להלן תוכנית פעולה:
1. תני לו את המטרנה כארוחה בשעות כפי שציינת (בשלב זה המטרנה מספקת את רוב צרכיו התזונתיים)
2. לאחר הארוחות וכאשר לא רעב המשיכי להציע לו את הפירות הירקות המעדנים ומרק.
במידה ועדין מסרב נסי לתת לו לשחק במזון כלומר: הושיבי אותו על כסא האוכל ותני לו לשחק עם המעדן או הירקות/ פירות הטחונים, במידה ומשהו יגיע גם לפה נהדר...
3. נסי לשלב דיסה על בסיס המטרנה
4. ומחשבה נוספת, יכול להיות כי מעדיף את המטרנה כעת מכיוון שצמא, הציעי לו גם מים בין הארוחות.
עדכני אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)