התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
    עומר
    05/10/2021

שלום אני בן 27 סובל מאסטמה מילדות אבל האסטמה תקינה במצב טוב ללא התקפים וללא בעיות מיוחדות. אחרי מבחן מוקסו גילו בעיות קשב וריכוז ונתנו לי ריטלין 10 מ"ג לקחת 1-2 כדורים ביום. בשבוע הראשון הכל היה טוב מאוד לא היו תופעות לוואי. לאחר שבוע התחלתי להרגיש במהלך ההשפעה של הכדור כמו קוצר נשימה וכאילו התקף אסטמה כאילו נשימה כבדה שנשארת גם לאחר התפוגגות התרופה גם בלילה שאני הולך לישון. אני יודע שמחשבה ראשונה עולה שזאת חרדה אבל זה לא חרדה אני לא סובל מחרדות ומרגיש שהכדור עוזר מאוד ומפקס אותי ונותן לי ללמוד כמו שצריך אבל גורם לאסטמה. האם ידוע שריטלין גורם לקוצר נשימה ולאסטמה למי שאסתמטי? האם להמשיך עם הכדור וזאת תופעת לוואי שתחלוף עם הזמן? תודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריטלין לא אמור לגרום להתקף קוצר נשימה

ד``ר עדי אדר
    11/10/2021

שלום עומר

עקרונית ריטלין לא אמור לגרום להתקף קוצר נשימה. לעתים ייתכן קוצר נשימה אך סביר להניח כי הגורם אצלך הוא שונה.
    יש כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל. צריך להתרשם אם התופעה חוזרת על עצמה לאחר הפסקת הטיפול. כלומר אם אתה מפסיק ומחדש טיפול האם התופעה מתרחשת שוב ואז ייתכן ויש קשר וצריך לשקול החלפת הטיפול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו