שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
    אלון
    30/09/2021

היי אני בחור בן 38 מאובחן טרי עם קשב וריכוז. הרופא נתן לי רטלין 40 LA. לא רציתי כזאת כמות לקחת במכה אחת אז הוא נתן לי 3 חבילות של 10 מג בשחרור מהיר. אני לוקח 10 מג ביום לפעמים מחולק ל5 בוקר 5 ערב. מרגיש שזה משפיע עליי טוב. האם זה מינון גבוהה? האם שארצה להפסיק יהיו לי תסמיני גמילה? האם מסוכן להפסיק במכה אחת כזה מינון? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בריטלין מעבר לשעות הערב אך לא מקובל

ד``ר עדי אדר
    30/09/2021

שלום אלון

אני חושב שמין הראוי להתייעץ בנושא כזה עם הרופא המטפל ולא לקבוע לעצמך מינונים לא נכונים....
    אם אני מבין נכון אתה לוקח כיום 100 מ"ג ריטלין וזה מעל לטווח המותר למבוגר (90 מ"ג).
    אתה מציין שאתה נוטל 50 מ"ג בערב . לא ברור לי מה זה ערב אבל לא מקובל לקחת את הכדורים אחרי השעה 1600, 1700

אני מאוד ממליץ לחזור לרופא המטפל ולעשות סדר בכל הנושא!!!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער דוקטור לא הבנת אותי נכון

אלון
    01/10/2021

אני לוקח רק כדור אחד של 10 מג ביממה.
    לפעמים 10 בבוקר וזהו
    או לפעמים 5 בבוקר ו5 לקראת צהריים ערב.
    סך הכל 10 מג ביממה זה הכל. אז אם אוכל לקבל תשובה תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מייעץ ייעוץ אינדיבדואלי לגבי מינון תרופות

ד``ר עדי אדר
    02/10/2021

שלום לך
    עדיין הניסוח לא ברור... אתה לוקח 5 מ"ג פעמיים ביום? אם כן זה מינון נמוך ביותר.
    עקרונית המינון המקסימלי למבוגר הוא 90 מ"ג ליום.
    בכל אופן אם ההשפעה חיובית אז זה המדד הכי טוב ואין צורך להעלות במינון.
    הערה - בפורום זה איני מייעץ יעוץ אינדיבידואלי לגבי מינוני תרופות וזה תפקידו של הרופא המטפל.

שבוע טוב!
    דר' עדי
    אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן דוקטור בדיוק אני לוקח 5 מ"ג פעמיים ביום

אלון
    03/10/2021

סך הכל כדור של 10 מ"ג ביממה וזה עוזר לי יפה מאוד.
    האם שארצה להפסיק יהיו לי תסמיני גמילה? האם מסוכן להספיק במכה אחת? האם צריך להפסיק בהדרגה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו