מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- מה עדיף לכדור ראשון?אנונימי11/09/2023
שלום וברכה!!
מחר אני צריכה לקחת כדור... ואני לא יודעת עם איזה להתחיל
מה ההמלצות?
מי משפיע טוב עם פחות תופעות לוואי?
אני צריכה אחד שיעזור לשבת על הכיסא נורמלי, אבל לא יוציא את המרץ :)
או שיש המלצות לכדור אחר אשמח לשמוע.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפרעות קשב וריכוז - ילד בן 7רונן02/09/2023
שלום רב,
הילד שלי ככל הנראה סובל בהפרעות קשב וריכוז, אנחנו ממש לא רוצים לתת לו כדורים אבל עושה רושם שאין ברירה, איפה נוכל למצוא באיזור המרכז מומחה שיוכל להגיד לנו איזה כדור כדאי לתת (אם בכלל) ויעזור לעקוב אחרי מינונים וכד'?
איזה מכוני אבחון טובים אתם ממליצים בת"א?
יש גם פורום להורים לילדים עם קשב וריכוז? זה ככ מתסכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אטנט פג תוקף באפריל 23 האם ניתן להשתמשצילה01/09/2023
אטנט פג תוקף האם ניתן להשתמש או מסוכן , פג תוקף באפריל 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נטילת פוקלין xr ודיכדוךטלי21/08/2023
בני בן ה13 החל לקחת פוקלין xr לפני 3 ימים . האם אחת התופעות לוואי יכולה להיות דכדוך ( אין לו רקע פסיכיאטרי). אם כן האם זה משהו שחולף עם ההסתגלות או משהו שמצריך הפסקת התרופה ? .
כמובן שנתייעץ גם עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סיוע בקשיים נוירולוגיים מתמשכים - התייעצות כיצד לאבחן את הבעיהאהוד21/08/2023
שלום רב,
אני רושם משום שאני נמצא כעת במצוקה קשה מאוד מנשוא.
מגיל צעיר נאמר לי שיש לי בעיות התפתחותיות - לקחו אותי לקלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול באומנויות, טיפול קבוצתי (לתקשורת חברתית), 2/3 פסיכולוגים.. ותמיד היו לי בעיות עדיין אבל איכשהו הסתדרתי.
אחרי שנים רבות של טיפולים וגיבוש עצמי הגעתי לעבוד במקום שחלמתי עליו ועברתי שם חוויה לא רציונלית. כשהגעתי למקום היו לי קשיים של לחץ, וויסות רגשי, תגובות לא רציונליות (צחוק לא נשלט), ועבדתי תחת מנהל שלא הכרתי שהתעלל בי ובין היתר עשה לי גזלייטינג, מניפולציות מרובות, שיקר לי.. ומעבר לכך סביבה שלמה תמכה בו ובהתנהגות שלו ובכללי עברתי חוויה טראומטית שם מאוד. אציין כי מפאת ההתנהגות שלו חוויתי אותו כאדם הלוקה בהפרעת אישיות נרקסיסטית.
הוא אבחן אצלי הפרעת קשב וריכוז, שבעבר נוירולוג שלל לי אותה וגם ריטלין שלקחתי לא עזר. לבסוף, הבנתי כי זה לא מחייב להשתמש באלו כדי שיהיה את זה וכך גיליתי שיש לי את זה.
אני מרגיש מושפל באופן הקשה מנשוא ומתקשה מאוד להתקדם בחיים, אני מרגיש שיש לי תגובות לא רצוניות שבין היתר התבטאו במשיכה מינית לאותו מנהל שהתעלל בי, דפיקות לב מואצות (תחושת חרדה כללית) כאשר ראיתי מישהי שלא אכפת לי ממנה כבר שעבדה איתי באותו המקום בזמנו, באופן כללי שהקול שלי וכל דפוס החשיבה נתפס כשל ילד ואני מרגיש שאני לא מצליח להתפתח או ללמוד ולעשות עם עצמי משהו.
הטיפולים הפסיכולוגים לא נחלו הצלחה, ואני לא מצליח לאבחן ולהבין מה הקשיים שלי ואיך להתגבר עליהם או אם אפשר בכלל. אני מרגיש מבויש ואשם על כל מה שאני חווה ואני לא צעיר ואני כבר כותב לך עם דמעות בתקווה שתוכל להגיד לי איזו בדיקה אפשר לעשות, חוץ מלשבת ולדבר עם פסיכיאטר, שתוכל להסביר את כל הבעיות הנוירולוגיות והעצביות שיש לי.
אין לי פחד מטיפול תרופתי אך כן אני מרגיש שאני חייב עזרה רפואית הולמת יותר מהטיפולים האלטרנטיביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ויונס == פסיכוזהניסים19/08/2023
אני לקחתי ויונס 4 חודשים בערך ואחרי שהפסקתי שמעתי צרכות באוזניים והיה גם דיכאונות והיי אפ דאון והקולות בראש התעצמו
בגלל שלמדתי nlp זה השקיט לי את הקולות אבל ההתקדמות שלי בחיים היא עושה דבר אחד מסיים ועובר לשני שני דברים במקביל די מבלבלים ואני מדבר על דברים חדשים כלומר דברים שאני עושה על אוטומט לא נחשב כמו לאכול לעבוד וכו
המסקנה שלי היא להבין שהמוח עושה עלינו מניפולציה כדי לקבל את החומר שהוא רוצה(רטלין וכו) ועל ידי קביעה בתוקף שלא משנה מה יקרה אני לא נוגע בזה ככה אתה מרעיב את המוח עד שהוא מקבל את זה ומפסיק לשגע אותך
משל לילד קטן שרוצה משהו והוא בוכה ומתעצבן אבל לבסוף משלים עם המצב
והכי חשוב להגביר את נאהב. העצמית ולהבין איך המוח עובד
אם הוא יכול ללמוד nlp זה יעזור לו עדיפות על כדורים פסיכיאטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אפשר להפסיק קונצרטה 54 מ"ג ב"מכה"?נועם16/08/2023
אני רואה הרבה תשובות סותרות לשאלה הזו, האם יש תסמיני גמילה מהפסקת ממריצים או אין? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לא מצליחה להיגמל מויואנסמתוסכלת06/07/2023
שלום,
נוטלת ויואנס 50 מ"ג מזה 7 שנים וללא הפסקה אחת (גרוע!!)
אני לא מצליחה להבין את הנוסחה של הגמילה מהויואנס. הנוירולוגית ביקשה שארד במינונים קטנים של 5 מ"ג כל שבוע. האם צריך למהול את תוכן הכדור ב 10 מ"ל מים ולשאוב כמה כדי שזה יהיה 45 מ"ג? ממש מתוסכלת. אני במצב הפוך לחלוטין מהמצב בו אני אמורה להיות, וזה ברור לי שזה הגיע בגלל שמעולם לא הפסקתי. למעשה, ההפרעת קשב שלי חזרה במלוא הדרה ובאופן מוגבר הרבה יותר. אשמח לעזרה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחח, מי שילם לך כדי לכתוב שהתמכרת לתרופה הזאת?
דורית07/07/2023חחח, מי שילם לך כדי לכתוב שהתמכרת ואת מנסה להיגמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויואנס נזקים שקרו לבנייהודה כהן02/07/2023
בני לקח כשבועיים ויואנס 70 מ"ג סבל מתופעות לואי קשות מאד. הוא הפסיק אם התרופה אך עדין התופעות לואי שהיו במהלך לקיחת התרופה חוזרות על עצמן והילד נימצא בדיכאון כבד והפרעות פסיכאטריות קשות כבר מעל 4 שנים! מי ששמע על תופעה כזאות או לחילופין על פיתרון נישמח שיצור קשר נודה לו מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשיש הפרעות פסיכיאטריות, לא לוקחים ויואנס
שושי03/07/2023כשיש הפרעות פסיכיאטריות, לא לוקחים ויואנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריטביליות והיעדר אפקטשלום01/06/2023
שלום,
בני בן 6 החל לקבל לפני שבוע ליטול ריטלין LA 10 MG על רקע קושי בקשב וריכוז ללא אימפולסיביות אך הדיווחים המגיעים מביה"ס מציגים היעדר אפקט ושינוי בהתנהגות הבא לידי ביטוי בעצבנות תוקפנות ומצב רוח קודר.
האם מדובר בתופעת לוואי?
האם ייתכן שהמינון נמוך מידי או גבוה?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון נמוך מדי. נהוג להתחיל נמוך ולהעלות בהדרגה בפיקוח הרופא עד שיש השפעה.
אמא02/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת ריטלין עם תרופות אחרות?יסכה17/05/2023
היי,אני בכיתה יא בתקופת מבחנים ורוצה לקחת לריכוז ריטלין 10 מ"ג. בנוסף יש לי קוליטיס ואני נוטלת תרופה ביולוגית )אנטיביו) וגם קורטימנט ובעקבות חיידק נוסף,גם ציפרואזניל. רציתי לדעת אם אוכל ליטול את הריטלין ביחד עם התרופות הללו.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך
ויקי18/05/2023עלולה להיווצר קונטרה-אינדיקציה עם ריטלין, כלומר, שתתרופה אחת תזיק להשפעה של תרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קונצרטה בהריוןנגה11/03/2023
אני הייתי נוטלת קונצרטה 54 מג עד לפני 7 - 10 ימים
הייתי בחופשה קצרה מהלימודים אבל אח"כ גיליתי שאני בהריון ואני מתלבטת האם אפשר להמשיך לקחת קונצרטה מכוון שמאוד קשה לי ככה להתרכז וגם מבחינת התזזתיות יתר שמקשה על היום יום
האם זה משנה באיזה שלב אני אקח את הקונצרט זא אומרת אחרי הטרימסטר הראשון? או בכלל
מה הם המומים שיכולים להגרם?
האם יש נשים שממשיכות לנטול קונצרטה תוך כדי הריון?
אני לקראת סיום תואר וזה משהו שמטריד אותי מאוד.
תודה מראש
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה בהריון גורמת למומים בעובד. חפשי בגוגל
דנה12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה
נגה12/03/2023רשום בנוגע לרטלין, על קונצרטה לא מצאתי מידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה=ריטלין
זיוה דינה12/03/2023אותו חומר ואופן שחרור שונה של אותו החומר, מטילפנידאט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לוקחים בהריון
זיוה דינה12/03/2023תתיעצי עם המרכז הטרטולוגי (תרופות בהריון) של משרד הבריאות או באחד מבתי החולים.
לא עושים מחקרי תרופות וניסויים על נשים בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דופק בסיס גבוה מונע אפשרות לטיפול תרופתי?אור14/03/2022
האם דופק בסיס גבוה יחסית (95) מונע טיפול בריטלין/ קונצרטה להפרעת קשב וריכוז? האם יש תרופה בה הסיכון לדופק גבוה נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה וטיפול בסטימולנטים
ד``ר עדי אדר18/03/2022שלום אור
שאלה טובה.....
הכי נכון להתhיעץ במקרה כזה עם קרדיולוג- השאלה כמובן למה יש מהיר.
תרופות ממריצות (ריטלין, אטנט) עלולות להעלות דופק אם כי בצורה מתונה ובאופן זמני- במצבים כלו צריך להתרשם בחומרת התופעה כאשר בדרך כלל היא לא משמעותית.
במצב המתואר רצוי ייעוץ קרדיולוגי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה משמעותית של אטנט תוך שעתיים מנטילת הכדורסתיו20/01/2022
בן 23 לוקח בבוקר אטנט 30 ולאחר שעתיים מרגיש ירידה חזקה בהשפעה,לאחר השעתיים הראשונות מחזק בחצי כדור של אטנט 20 וגם זה עובד לשעתיים לפעמים קצת יותר (חייב לציין שההשפעה עדיין עובדת אך לא כמו השעתיים הראשונות)
ניסיתי שלל כדורים ורק האטנט עשה את העבודה.
התאוריה שלי אומרת שהחומרים באטנט מתפרקים בנפרד אחד אחריי השני בזמן ממוצע של שעה וחצי-שעתיים וכניראה ההשפעה של האמפטמין הראשון ירדה ויש תחושת ריבאונד (למרות שיש עדיין השפעה).
אני מרגיש שיפור מאוד משמעותי לאחר נטילת החצי כדור.גם כשניסיתי לקחת ישר ביחד כדור שלם של אטנט 30 וחצי כדור של אטנט 20 לא הייתה את אותה ההשפעה כמו ה״חיזוקית״ של 30 מ״ג בבוקר ושעתיים אחרי 10 מ״ג
השאלה היא:האם מותר לקחת עוד כדור באמצע תהליך השיחרור של החומרים ?
(השאלה נשאלת לטעם ידע אישי ולא תחליף ליעוץ פסיכיאטרי מקצועי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מייעץ טיפול תרופתי אינדיבידואלי
ד``ר עדי אדר20/02/2022שלום סתיו!
עקרונית אני לא נייעץ טיפול תרופתי אינדיבידואלי במסגרת הפורום אלא ברמה עקרונית.
המינונים שאתה מטופל בהם גבוהים ויש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אישור למינון מעל המומלץ (40 מ"ג).
יש לשקול עם הרופא המטפל מעבר לתכשיר ארוך טווח.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אטנט לעומת קונצרטה 54ולריה10/02/2022
שלום,
אני סטודנטית ועובדת במשרה מלאה, התחלתי טיפול בקונצרטה 36 למשך תקופה אך ההשפעה שלו התפוגגה לאחר כ9 שעות.
הרופא רשם לי קונצרטה 54 שהשפיעה טוב אך עדיין לא למספיק זמן, הנויורולג המליץ לקחת בערב תוספת של ריטלין 10 לא באופן קבוע ובמידה וההשפעה לא תהיה טובה מספיק המליץ לנסות אמפטמין סולט מיקס.
במהלך השימוש בקונצרטה 54 הופיעו לי תופעות לוואי לסירוגין של כאבי ראש, לחץ, פעימות לב מואצות והרגשה כללית של מינון יתר.
בשיחה עם הרופא הוחלט לעבור לאטנט.
הרופא רשם לי אטנט 20× כדור ליום, למרות שיודע שאני צריכה שהכדור ישפיע עליי למהלך כל היום, למיטב ידיעתי אטנט רגיל משפיע למשך 6 שעות.
מספר שאלות,
באופן כללי במעבר מקונצרטה 54 לאטנט, מהו המינון המומלץ?
זה הגיוני להתחיל קודם טיפול באטנט רגיל לפני מעבר לאטנט xr?
אם מינון של 10 מתאים לי ואני לוקחת כדור של 20 הוא ישפיע ליותר זמן? או שעליי לחלק אותו לפעמיים ביום? אם לחלק לפעמיים ביום, אז לאחר כמה שעות מנטילת החצי הראשון עלי ליטול את החצי השני בלי שתהיה ירידה בהשפעה בין לבין?
בתודה מראש,
ולריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוני אטנט לעומת קונצרטה
ד``ר עדי אדר20/02/2022שלום ולריה!
למקרא השאלה שלך אני בעצמי צריך לקחת ריטלין....
עקרונית אני לא מייעץ בפורום הזה טיפול תרופתיים אינדיבידואליים כי זה לא ענין מתמטי וצריך לקחת בחשבון הרבה גורמים ואלו שיקולים של הרופא המטפל.
אני יכול להתייחס באופן עקרוני.
מבחינה רפואית הגיוני לעבור לטיפול באטנט XR ולא אטנט רגיל – עם זאת יש דרישות של חלק מהקופות להתחיל קודם באטנט קצר טווח ואחר כך ניתן לעבור לתכשיר ארוך טווח. זוהי לא אינדיקציה רפואית אלא אדמיניסטרטיבית רפואית.
מתן אטנט במינון גבוה לא מאריך את משך ההשפעה אלא את עוצמת ההשפעה לפרק זמן של 5-7 שעות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?