פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

הילד מתקשה לשבת יותר מחמש דקות? פורום הפרעות קשב וריכוז הוא המקום שלכם להתייעץ בנושא הפרעות קשב, הפרעות ריכוז, ליקויי למידה, ריטלין,ADHD,ADD היפראקטיביות, פסיכולוגית ילדים, קשיי למידה, TOVA, דיסלקציה, דיסקלקולציה, דיסגרפיה, אבחון ועוד

מנהל הפורום

ד"ר עדי אדר
053-4877808
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • 40 LA בפעם אחת
    טל
    15/10/2018

    שלום.
    אני בן 45 ושוקל 71 ק"ג
    נוטל 40LA וזה לא עוזר לי כלכך. לוקח לזה יותר משעה להשפיע
    וגם אז זה לא זה. לא כמו ריטלין רגיל.
    האם מותר לי בפעם אחת לצרוך 2 כדורים של 40LA ??
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • 40 LA בפעם אחת

    טל
    16/10/2018

    יש לציין כי אני נוטל שוב כ 3 ימים כבר לאחר הפסקה של 4 שנים.
    בעבר הייתי לוקח ריטלין רגיל בלבד ללימודים 2.5 כדורים במכה.
    כעת שחוזר אני ללימודים אני צריך טווח השפעה גדול יותר.
    40 LA כדור 1 עושה לי תופעות של עייפות ואי נוחות.
    לפי המשקל שלי זה די מתאים
    האם ישנה סכנה בלקיחת 40LA 2 כדורים בפעם אחת?
    תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לא חווה תופעות לוואי שליליות מהתרופה
    נתנאל
    11/10/2018

    שלום רב מומחים יקרים :)

    נורא מתנצל מראש על אורך ההודעה אך אשמח מאד אם תוכלו לקרוא את כולה.
    אני אדם בריא (נפשית וגופנית) בשנות ה-30 לחיי שרק לאחרונה החל בתקיפת הבעיה שליוותה אותי כל חיי - הפרעת קשב וריכוז שיתכן ומלווה בהיפראקטיביות מתונה.

    הנוירולוג שאצלו התחלתי את הבירור שלח אותי למספר בדיקות ואבחונים וכמו כן רשם לי test run של ריטלין (בגרסת השחרור המושהה ובגרסת השחרור המהיר) בהתאם למשקלי:
    - 10 מ"ג בשחרור מהיר, ממנו עליתי ל-15 ואז ל-20, כיוון שלא הרגשתי שיפור עם המינון הנמוך. השיפור הורגש באופן מובהק כשעליתי ל-20, כאילו נחצה ה-Threshold.
    - 40 מ"ג LA. עבד נהדר ולחווייתי באופן שקול לשחרור המהיר, בשתי פעימות.

    עד כה נטלתי את התרופה 5 ימים ברצף בשעות העבודה בלבד. בשישי ושבת איני עובד ולכן איני נוטל אותה.

    איני חש תופעות לוואי שליליות מהתרופה כלל.
    לא מורגש כל "דאון" בימים בהם איני נוטל אותה, או לאחר שההשפעה פגה ביום בו אני כן נוטל. איני מתקשה להרדם, ביצועי הספורט שלי זהים (לאחר שעות פעילות התרופה) ולהערכתי והערכת הסובבים אותי איני מתנהג באופן שונה למעט היותי קשוב יותר לתוכן דברים ופחות נכנע להיסחים חזותיים ושמיעתיים. לא חווה כל דיכוי בתיאבון.
    התחושה הפיזיולוגית במהלך השפעת התרופה דומה לעירנות שמשיגים מקפאין, אך עם יכולת קוגניטיבית טובה משמעותית (למשל לקרוא עמוד שלם בספר ברצף. דבר שלא חוויתי כפי הנראה מעולם).

    וכעת לשאלותיי:
    1. האם מצב חיובי שכזה יתכן לטווח הארוך או שעוד לא חוויתי מספיק וותק עם התרופה - כלומר האם קיימת סבירות טובה שהדברים עלולים להשתנות ככל שזמן השימוש בתרופה יתארך?
    2. לאור העובדה שמתילפנידאט מתפקד כאגוניסט סרטונין ומתערב במסלול הדופמין, עלתה בי התהייה אם אזדקק למינון הולך וגובר בעקבות התשה אפשרית של קולטנים, פגיעה אפשרית במנגון התגמול ותפקודים קוגניטיביים אחרים שקשורים למוליכים ממשפחת המונואמינים.
    3. האם יש מקום לנסות גם את האדרל, על אף היותו יקר יותר ומצריך אישור מיוחד?

    רקע על עצמי אם הדבר יכול לתרום להערכת המצב:
    אני מקפיד מאד על תזונה, שינה מספקת ופעילות גופנית רבה בחיי. איני סובל מבעיות נפשיות או גופניות. מצב רוחי מרומם בד"כ.
    איני מעשן ואני שותה באירועים חברתיים בלבד. לא צורך סמים ואין לי נטייה התמכרותית למעשה לשום דבר בחיי :)
    את הקפאין הורדתי לכוס אספרסו ביום, טרם התחלתי את הטיפול בריטלין על מנת לבודד משתנים לטובת בדיקת האפקטיביות של התרופה. התזונה נותרה זהה.


    תודה ענקית על זמנכם ואשמח מאד לשמוע את דעתכם בעניין :)

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם קיימת ירידה בהשפעת ריטלין לאורך זמן?

    ד''ר עדי אדר
    14/10/2018

    שלום לך

    קודם כל כל הכבוד על ההשקעה!
    אני מבין שאתה חוותה תחושה טובה וכמו כל יהודי מתחיל לדאוג....
    בכל אופן השאלה שלך בהחלט במקום כי סביר להניח כי ההשפעה הטובה שאתה מתאר עשויה להתמתן בהמשך לאו דווקא על הרקע שאתה מתאר (התרופה לא קשורה גם לסרוטונין) אלא בגלל שינויים בקצב פירוק התרופה בגוף.
    ניתן להפחית תופעה זו עם הפסקה של שבוע שבועיים ולעתים יותר ואז יעילות התרופה מתגברת.

    אדרל עובד על מנגנון זהה לריטלין ובהחלט אין מה למהר אחרי ימים ספורים בריטלין לנסות תרופה זו.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על התגובה ד"ר אדר

    נתנאל
    15/10/2018

    מודה לך מאד על התגובה ומקווה שאחווה כמה שפחות ירידה בהשפעה החיובית של התרופה :)
    לקחתי לתשומת ליבי את הארתך אודות האדרל.

    שבוע טוב ורגוע!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריטלין יכול לגרום לחרדות?
    גלעד
    14/10/2018

    האם ריטלין יכול לגרום לחרדות?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ריטלין גורם לחרדה?

    ד''ר עדי אדר
    14/10/2018

    שלום לך
    ריטלין לעתים עלול להגביר מצב חרדתי קודם.
    לעתים תיתכן תופעה של שינויים במצב הרוח לאחר שחולפת השפעת התרופה – זהו שינוי לפרק זמן קצר יחסית של חצי שעה-שעה ומכונה רבאונד.
    ייתכנו שינויים במצב הרוח בזמן השפעת התרופה כולל התכנסות רגשית ועקב כך אף שינויים בתפקוד החברתי.

    לכן צריך להיות במעקב רפואי. עם זאת מרבי תהשינויים מתונים ונוטים להתמתן.
    כמובן שאם קיימת החמרה רגשית צריך להתייעץ עם הרופא המטפל!

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקת פוקלין חרדות אטנט
    אבי
    10/10/2018

    הפסקתי טיפול בפוקלין עקב תחושת מתח וחרדה,
    האם יש טעם לנסות טיפול באטנט ודומיו?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפסקת פוקלין עקב חרדה

    ד''ר עדי אדר
    14/10/2018

    שלום לך

    צריך לתאר יותר בפירוט על מה מדובר.
    מה משך הטיפול בפוקלין, מינון.?
    מה הרקע הקודם – האם היו תסמינים חרדתיים בעבר?
    במה מתבטאים תסמינים אלו בעת נטילת פוקלין – האם הם מופיעים בזמן השפעת התרופה , אחריה, בימים בהם לא מטופל בפוקלין?
    האם נבדקת על ידי רופא? האם הומלץ טיפול?
    .
    האם התופעה חלפה לאחר הפסקת התרופה?
    חשוב לכן במקרה כזה תוך מעקב של רופא מטפל לבחון מתן תחליפים אחרים אשר לא בהכרח יגרמו לתופעות דומות

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מינון של אטנט/אדרל XR
    שמואל
    09/10/2018

    היי. אני בן 30
    לקחתי תקופה אטנט 20 מ"ג. התחושה הייתה חיובית, אך ההשפעה הייתה קצרה (סביבות 4-5 שעות)

    הרופא המליץ על 2 אופציות:
    1. לקחת אטנט 20 מ"ג פעמיים ביום
    2. לקחת גרסא גנרית של אקטביס אדרל XR (שמשווקת בארץ בתור mixed amp salts xr) במינון 20 מ"ג.


    ניסיתי את 2 האופציות במשך תקופה.
    אופציה 2 נותנת בסך הכל תחושה קלילה יותר, אני מניח כי זה "מותח" את המינון לאורך זמן. מה שכן, אחרי תקופה קצרה נדמה שאין השפעה מספקת על הריכוז. בנוסף, יש לי קושי להירדם באופציה זו.

    אופציה 1 לא רעה, אם כי יש לפעמים תופעות של כאבי ראש, טיקים בעין, וריבאונד קצת קשוח.

    קראתי באינטרנט שלעיתים ממליצים לקחת אדרל XR במינון כפול ממה שהייתי לוקח באטנט. כלומר במקרה שלי - 40 מ"ג? האם זה נכון?

    בנוסף אני שוקל לגבי אופציה 1, להוריד את המינון של המנה השנייה - אולי ל10 מ"ג?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מינון אדרל

    ד''ר עדי אדר
    14/10/2018

    שלום לך

    המדיניות שלי בפורום לא לתת המלצות תרופתיות אינדיבידואליות כי אלו לא המלצות טכניות וצריך להכיר את המטופל, תפקודו, עיסוקו, קשייו במהלך היום, נתונים נוספים כגון משקל.
    יש לציין כי אין המלצה גורפת לטיפול אחיד כי התגובה בהחלט אינדיבידואלית כפי שאתה מתאר. בסיכומו של דבר כל מטופל במגיב בצורה שונה ולכן צריך "לתפור" מינון ותכשיר עם הרופא המטפל.
    הערה נוספת – בהחלט ניתן לתת מינון גבוה יותר של אדרל XR .
    לכן מומלץ להתאים את הטיפול עם הרופא המטפל.


    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם צריך להסתגך מחדש?
    אביה
    27/09/2018

    עכשיו בחופשים לא נתנו לבן שלי ויואנס. האם כשיחזור לקחת אותם בשבוע הבא יהיה צורך בתקופת הסתגלות חדשה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך מחדשים טיפול בויואנס לאחר הפסקה ממושכת

    ד''ר עדי אדר
    07/10/2018

    שלום לך

    עקרונית אני ממליץ תמיד להתחיל במינון נמוך יותר מאשר המינון שניתן לפני הספקה ממושכת כגון (חופש גדול, חופשת סוכות, פסח....).
    שיטה זו עשויה להפחית תופעות לוואי העלולות להופיע עם חידוש הטיפול במינון המקורי.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסר כוח ואנרגיות על ריטלין
    לי
    04/10/2018

    הבן שלי, 12, לוקח ריטלין. באמת זה עוזר לו בלימודים אבל הוא כל הזמן נראה מותש וחסר כוחות. שנה שעברה הוא היה בג'ודו ועכשיו למרות שהוא רוצה פשוט אין לו את הכוח...

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תחושת עייפות בעת נטילת ריטלין.

    ד''ר עדי אדר
    07/10/2018

    שלום לך

    תופעה כזו יכולה להיות במינון נמוך בדרך כלל. עם זאת לעתים גם במינון יחסי תגבוה תתכן תופעה של התכנסות כולל גם בתחום החברתי.
    חשוב במקרה כזה לקבל דיווח מהצוות החינוכי על ההתנהלות בכיתה.
    במצב כזה יש לפנות לרופא המטפל ולשקול החלפת הטיפול התרופתי.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • זמן התרגלות והחלפת תרופה
    יהלי
    25/09/2018

    אחרי כמה זמן אמורים להסתגל לגמרי לתרופה ואחרי כמה זמן הגיע הזמן צריך להחליף תרופה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • זמן התרגלות לתכשירי ריטלין

    ד''ר עדי אדר
    07/10/2018

    שלום לך
    אין תשובה חד משמעית לשאלה כזו כי תמיד ייתכנו תופעות לוואי מסוימות גם לאחר שימוש ממושך. עם זאת אחרי שבועיים-שלושה שבועות ניתן להעריך את מידת ההשפעה של התרופה לעומת תופעות הלוואי שלה.
    כמובן שהחלפת תרופה היא על פי שיקול דעתו של הרופא המטפל.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריטלין LA עושה בחילות
    אורי
    20/09/2018

    אחרי אבחון של הפרעת קשב רשמו לי ריטלין LA במינון 40 מ"ג. יש לי בחילות כל הזמן, אחרי כמה זמן זה אמור לעבור ואחרי כמה זמן צריך ללכת לשנות מינון את תרופה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בחילות לאחר טיפול בריטלין LA

    ד''ר עדי אדר
    07/10/2018

    שלום לך

    לא ברור לי אם המינון הראשוני שיה 40 מ"ג. נתונים נוספים כגון משקל, משך הטיפול .
    עקרונית ניתן לאחר כשבועיים -שלושה לעשות הערכה של שיפור לעומת תופעות לוואי של תרופות אלו.
    מומלץ לפנות לרופא המטפל.


    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך נטילת אטנט בהריון
    ענת
    07/10/2018

    לוקחת אטנט כבר כמה שנים, מנסה עכשיו להיכנס להריון, מותר יהיה להמשיך לקחת את הכדור?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נטילת אטנט בהריון

    ד''ר עדי אדר
    07/10/2018

    שלום לך

    לא מאושר כיום טיפול בתכשירי ריטלין או תרופות כגון אטנט במהלך ההריון!

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פוקלין 15xr לידה בת 10 - 26 קג
    שונשונית
    01/10/2018

    הבת שלי בת 10.5
    היא שוקלת 26 ק"ג
    הרופא רשם פוקלין 15xr
    האם זה נכון ומתאים ?
    וכמה ימי הסתגלות יש לתרופה (בערך)?
    ביום השני לנטילת התרופה היה לה דופק מהיר, הזעה בכפות ידיים ורגליים והיא תלשה ריסים. האם התופעות אמורות לחלוף לאחר ימי הסתגלות ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מינוני פוקלין

    ד''ר עדי אדר
    03/10/2018

    שלום לך - איני נוהג לבקר או לבחון המלצות רפואיות של רופאים אחרים מבלי לקבל את כל הנתונים.
    אני שולח לך המלצות כלליות -
    המינון ההתחלתי לפוקלין XR ללא טיפול קודם בריטלין הוא 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג למבוגרים.
    ניתן לעלות במינונים ב- 5 מ"ג לילדים ו- 10 מ"ג מבוגרים במרווח של שבוע.
    המינון המקסימלי המומלץ לילדים הוא 30 מ"ג ו- 40 מ"ג למבוגרים.
    במטופלים עם ריטלין ניתן להחליף למינון פוקלין שהוא חצי מסך הכל המינון היומי.
    במטופלים בפוקלין קצר טווח ניתן להחליף לאותו מינון של פוקלין XR.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגבי ויואנס 30 מג
    גלית
    18/09/2018

    הילד שלי בן 7 מטופל חודש בויואנס השאלה שלי האם בחופשים/שבתות שהוא בבית ולא לומד לתת גם?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם לתת ויואנס בחופשות?

    ד''ר עדי אדר
    18/09/2018

    שלום לך
    מבחינה רפואית ניתן להמשיך ליטול את התרופה כל השנה. היא לא מצטברת ולא צריך "להתנקות" ממנה בסופי שבוע, חופש וכו'.
    השיקול אם להמשיך לקחת אותה בחופש תלוי בתפקוד של הילד. אם אין הפרעה תפקודית בבית (התנהגותית ו/או לימודית) אז בהחלט מותר לעשות הפסקה. יש לקחת בחשבון כי לאחר הפסקה ארוכה (שבועיים-שלושה) צריך לשקול להתחיל את הטיפול במינון נמוך יותר במחשבה של הפחתה בתופעות לוואי אם יש.

    גמר חתימה טובה,
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבחון אובייקטיבי של הפרעת קשב
    חסוי
    14/09/2018

    שלום ד"ר.
    אני בשנות העשרים לחיי וחושד כבר כמה שנים שיש לי הפרעות קשב וריכוז.
    הייתי לפני כמה ימים אצל נוירולוג שהסביר לי שאין שום דרך לאבחן אובייקטיבית האם יש הפרעת קשב, אלא צריך להתחיל טיפול תרופתי ואז לראות את ההשפעות שלו.
    היה מאוד סקפטי לגבי מבחני טובה ויכולת האבחון שלהם.
    רציתי לשאול אותך - האם יש דרך לאבחן אובייקטיבית, מדעית - הפרעת קשב?
    אני ממש לא אוהב את הרעיון של להתחיל טיפול תרופתי לפי הנ"ל. אשמח לדעתך בנושא. תודה רבה!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבחון אוביקטיבי להפרעות קשב

    ד''ר עדי אדר
    17/09/2018

    שלום לך
    איני יודע איך התנסח הרופא אבל אם הכוונה שאין בדיקת מדעית או הדמייתית שמאבחנת הפרעת קשב בצורה מדויקת זה נכון.
    מאידך יש קריטריונים לקביעת אבחנה זו ורופא מנוסה בהחלט יכול לאבחן במידה גבוהה של סבירות. חשוב גם במסגרת אבחון זה לשלול תחלואה נלווית וכן לבצע אבחנה מבדלת.

    גמר חתימה טובה!
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לקיחת קונצרטה לתקופה מוגבלת
    אור
    16/09/2018

    לא מאובחן עם בעיות קשב וריכוז ובגדול גם אין ממש בעיה. אבל לפעמים אני לוקח קונצרטה לחבר כשאני צריך ללמוד. יש לי עכשיו תקופה קצרה שבה אני צריך לעבוד על כמה דברים במקביל וקונצרטה מאוד תעזור לי. כמה שאלות בעניין- א' יש משיהו שיסכים לתת לי מרשם חד פעמי? ב' האם יש נזקים בלקיחת הכדור לתקופה מוגבלת למי שאין לו בעיות קשב וריכוז?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לקחית קונצרטה לתקופה מוגבלת

    ד''ר עדי אדר
    17/09/2018

    שלום לך
    אין נזקים מנטילת התרופה לתקופה מוגבלת בהנחה שאין הפרעות רפואיות(הפרעת קצב לבבית, נטילת תרופות פסיכיאטריות מסוימות עקב מצבים נפשיים עוד מספר מצבים רפואיים).
    לכן רצוי לבצע אבחון כאשר ההתוויה למתן תרופה זו היא במידה ויש הפרעת קשב ואל כתרופה לפני מבחנים.
    יתכן ורופא משפחה יסכים לתת כדורים אלו לתקופה מוגבלת.

    גמר חתימה טובה!
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ויואנס לאימפולסיביות וקשב וריכוז
    נועה
    06/09/2018

    הי. בת 40.אובחנתי לאחרונה לאחרונה עם אימפולסיביות וקשב וריכוז. רטלין וקונצרטה גרמו לתופעות לוואי גרועות. כרגע עם ויואנס 70. ללא תופעות לוואי ואכן מרגישה שהאימפולסיביות יותר ממותנת אולם לא מרגישה מפוקסת יותר כלל.. אשמח לעצתך.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי אדר - 053-4877808

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • העדר תגובה לויואנס

    ד''ר עדי אדר
    12/09/2018

    שלום לך-
    איני ממליץ המלצות אינדיבידואליות תרופתיות במסגרת הפורום כי צריך לדעת את מלוא הנתונים ואת זה אמור לדעת הרופא המאבחן. אני מתכוון האם יש תחלואה נלווית כולל בעיות רגשיות, בעיות הורמונליות.
    איני ידוע ל סמך מה התבססה האבחנה כי יש סיבות נוספות לאימפולסיביות.
    עקרונית המינון שאת מקבלת הוא בהחלט סביר ויתכן ויש גורמים נוספים לכך שאין תגובה לתרופה.

    לכן אני ממליץ לחזור ליעוץ אצל הרופא המטפל.

    גמר חתימה טובה!
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
