כאב לאחר פנמטורקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב לאחר פנמטורקס
    ולד
    22/01/2008

1. לפני שלושה שבועות אושפזתי בבית חולים בגלל חזה אויר ספונטני קטן מימין. אושפזתי לשלושה ימים. לא הייתי זקוק לנקז. שוחררתי לאחר טיפול בחמצן בלבד. יש לי כאבים, מעין מיחושים בחלק העליון של בית חזה ימין. אני מרגיש גם שאני לא מסוגל לנשום עמוק. אתמול הכאב גבר ונסעתי למיון, בצילום הכול נראה תקין. האם זה נורמאלי שיש כאבים? האם יש לעשות בדיקות נוספות?
    2. לאחר האישפוז, כאשר שוחררתי מבית החולים. הרופא אמר לי שאני יכול לחזור לעבוד לאחר שלושה שבועות. בעבודתי אני מרים משקלים כבדים ומתאמץ. לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי סיכויי החזרה של הפנמטורקס וכמה הם קשורים לפעילות פיזית. הרופא אמר שזה מולד ולא קשור.
    3. במידה וזה אכן קשור לפעילות פיזית (האירוע קרה תוך כדי עבודה). בתור עצמאי מה אני אמור לעשות, ימי המחלה אותם רשם לי הרופא נגמרו.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאחר פנמטורקס

הוספת תגובה

• פניומוטורקס

ד''ר מאהר דיב
    06/02/2008

ולד שלום
    מיחושים כמו שהיו לך הם טבעיים בהחלט במיוחד אם יש עדיין שארית של אוויר בכמות קטנה
    יש סיכוי די גבוה כ 40 % לחזרת הפנימוטורקס
    רוב החזרות מדווחות במנוחה, והחזרה אינה קשורה לפעילות גופנית, לכן אחרי המנוחה הראשונית אתה אמור לחזור לאורח חיים רגיל לגמרי כולל עבודה פיזית, ובמידה שיש חזרה אז רוב הרופאים מסכימים שהפתרון הטוב ביותר הוא כירורגי, אותו לא נדיין עכשין בתקווה שלא יחזור ושלא תזדקק לשום התערבות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו