3 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות
    רות
    06/12/2012

שלום.אני עברתי לפני 3 חודשים ניתוח לובקטומי עים ניקוי כל הבלוטות מסביב שהיו נקיות. בגלל אדנו קרצינומה שלב 1 הניתוח היה קשה וההחלמה לא קלה המקום עדין רגיש ויש מקום מתחת לשד ימין שהוא רדום ולדברי האונקולוג אין צורך בטיפול רק מעקב. 1).האים שזה רדום זו תופעה רגילה?אומנם יש שיפור קצת .והכאבים פחות הרופא שלי נסע לכנס ואין לי אפשרות לשאול אותו.2)שאלה נוספת היא שאני צריכה לעבור MRI של השדים ואני יודעת שמזריקים כמעט תמיד חומר ניגוד בשם גנדליום אני לא רגישה כי כבר הזריקו לי פעם ותפקודי כליות תקינים השאלה היא אים אחרי ניתוח לובקטומי מותר להזריק זה לא יכול לקלקל משהוא?מהלך הניתוח היה אצלי תקין.3)ועוד שאלה שאלו אותי אים יש סיכות פנימיות מהניתוח ואני לא יודעת אים יש סיכות אני לא יודעת אים אתה יכול לענות לי אבל מניסיונך האים משאירים סיכות פנימיות אני נותחתי בשיטה הפתוחה יש לי צלקת באורך 15 ס"מבערך בצד ימין בגב בצד הצלקת נרפאה יפה..אשמח מאוד אים תענה לי על כל השאלות מכיוון שעוד מספר ימים יש לי תור לMRI שדים. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• 3 שאלות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    06/12/2012

רות שלום
    את מרבית השאלות את אכן צריכה להפנות למנתח כיוון שרק הוא יודע מדויק מה בוצע אצלך ובאילו סיכות השתמש בניתוח. אני מבין כי הוא אינו נמצא כעת אך בוודאי יש לו שותפים או עמיתים במחלקה בה הוא עובד שיכולים לסייע.
    ככלל ניתן לומר כי:
    1. איזור רדום בקדמת בית החזה אופייני לניתוחים פתוחים יותר מאשר בניתוחי וידאו והתחושה יכולה להשאר זמן רב. אין מדובר בסיבוך אלא חלק מתהליך ההחלמה.
    2. מרבית הניתוחים המבוצעים בימים אלה במרבית בתי החולים נעשים תוך שימוש בחומרים המאפשרים ביצוע MRI ללא בעיה.
    3. רצוי לבצע בדיקות CT מעקב עם חומר ניגוד במידה ואין בעיה של אלרגיה או תפקוד הכליות כי הבדיקה מדוייקת יותר. אין בעיה של "צבירה" במידה ומדובר בבדיקות שאינן סמוכות זו לזו. כדאי להקפיד על שתיה בכמות טובה לפני ביצוע הבדיקה ואחריה וזה מסייע לשמירה על הכליות מפני החומר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו