פיבוראדנומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיבוראדנומה
    אנאל
    05/05/2013

הי,שמי אנאל חיילת בת 20,
    לפני כשנתיים גיליתי גוש שומני בשד ימין,התעלמתי מימנו כי הוא היה קטן ולא נראה חשוב.
    השנה הרגשתי שהוא גדל,פניתי לרופא היחידה בה אני משרתת והופניתי למכון לבריאות השד,רופאה ראתה אותי ואיבחנה שמדובר בפיבוראדנומה,גוש שפירי ולא מזיק.
    אך בגלל גודלו- 3.5 צריך להוציאו באמצעות ניתוח.
    בנתיים יש לי תור לאולטראסאונד וביופסיה של השד.
    מלבד זאת שאני חרדה ומפחדת ממחטים ובכלל מרגיש לי לא טבעי לחדור לשד, אני חושבת שאולי יש דרכים אחרות או פתרונות אחרים שאשמח לשמוע עליהם,
    ומה הסיכויים שהגוש יחזור לאחר הוצאותו?
    ומה הסיכון שבבדיקת ביופסיה?

אשמח לכל תגובה על שאלותיי וכל מידע נוסף בעניין.
    בתודה מראש,אנאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיבוראדנומה

הוספת תגובה

• פיבוראדנומה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    06/05/2013

אנאל שלום
    קודם כל כמובן צריך לבצע את הביופסיה, זו לא פעולה קשה ובמרבית המקרים כמעט אינה כואבת. חשוב מאוד לוודא כי אכן מדובר בגוש שפיר.
    בד"כ ניתן לעקוב אחרי גושים שפירים בשד אך לאור העובדה כי הגוש היה קטן ובמהלך השנתיים האחרונות גדל משמעותית הרי שימשיך לגדול ואז בעוד שנה או שנתיים יהיה גדול יותר והניתוח שידרש יהיה גדול יותר. לפיכך הדבר הבטוח והנכון ביותר הוא להוציאו.
    חשוב לבצע זאת במקום בו יש מרפאת שד מקצועית כי אז הגישה הניתוחית תהיה עדינה ככל הניתן וההתייחסות האסטטית לפצע תהיה המירבית הניתן. בדרך זו גם תקבלי את הטיפול הנכון וגם התוצאה האסטטית תהיה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו