אזבסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזבסט
    אבי
    18/04/2014

היי אני הייתי גר בביית עם גינה כאשר הגג של המחסן שנמצא בתוך הגינה שלי (מדור בבית קרקע) עשויי אזבסט(כנראה אזבסט צמנט) הגג בערך בגודל של 10 מטר ברובע הוא סדוק לכול האורך שלו לא היה לי מושג מה ז אזבסט אז לפעמים היינו תולים כביסה ליד הגג לפעמים יושבים בגינה וכול החלונות של הבית ליד הגג ,כזה היה המצב 18 שנה כאשר רק לפני 7 חודש החלפתי את הגג לגג מפח .השאלה שלי האם
    1. האם זה אומר שנחשפתי לאזבסט? או שזה כמות מזערית ולא מסוכן ?
    2. האם זה חמור יש ממה לפחד ?דרך אגב אני לא מעשן
    3. מה היא הסטטיסיטיקה לגבי חשיפה לא תעסוקתית לאזבסט מה הסיכוי לחלות
    4. יש משהו שאפשר לעשות כדי לבדוק עם נחשפתי?ומה אתם ממליצים לי לעשות?
    5. אני שם לב שלהרבה מאוד בתים יש גגות אזבסט עם זה בחצר או במרפסת או בחניה הרי לא יכול להיות שכולם יחלו נכון? סליחה על השאלה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזבסט

הוספת תגובה

• אזבסט - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    18/04/2014

אבי שלום
    הסיכון בחשיפה מסוג זה נמוך אך לא אפס. העובדה כי אינך מעשן מפחיתה את הסיכונים באופן משמעותי. ברור שרק חלק קטן מאוד מאלה שנחשפו לאסבסט יחלו. מרבית האנשים לא יודעים ולא ידעו כי נחשפו לאסבסט ובוודאי שלא יחושו בכך ולא יחלו.
    הדרך היחידה לוודא כי אין ממצא מדאיג בריאות או מעטפות הריאה הינה לעבור בדיקת Low Dose CT Scan של בית החזה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

אבי
    19/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו