מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוות בית החזהבן18/06/2015
שלום,
אני בן 32, בריא ועוסק בספורט מגיל צעיר כמעט כל יום ומדריך כושר.
יש לי עיוות מולד של הצלעות התחתונות הקידמיות והחלק התחתון של הקסיפויד שבולטות החוצה. מזכיר חזה יונה רק יותר נמוך. ללא שום בעיה בריאותית. אסטטי בלבד.
לפני כשנתיים קיבלתי אגרוף מלמטה למעלה לקסיפוייד במהלך אימון אשר עיוותה עוד יותר את הקסיפוייד.
קראתי קצת והבנתי שיש מחוך לחץ אשר מפעיל לחץ מכני ויכול לסדר את העיוות.
פניתי לכירורג אשר הביא לי הפניה וקניתי את המחוך בהרכבה אישית. ביקשתי שיבנו אותו כך שיפעיל לחץ על כל הצלעות הקידמיות התחתונות ולא רק על הקסיפוייד.
ההמלצה היא לשים אותו קרוב ל 24 שעות ביממה כחצי שנה.
מאז ועד היום (כשנתיים) אני לובש את המחוך לסירוגין. כ10-12 שעות ביום. רק כאשר אני בבית. אני יכול לספוג את אי הנוחות והכאבים לעיתים בזמן השינה עם המחוך, אבל זה בולט מאוד וקשה לי מאוד (פסיכולוגית) לצאת עם זה החוצה.
המפרק של הקסיפוייד עם גוף הסטרנום קצת נכנס אחורה, אבל העיוות בצורת וו של הקסיפוייד שבולט החוצה עדיין קיים.
אבל הבעיה העיקרית היא הצלעות אשר נראה כי המצב רק מחמיר והם בולטות יותר ויותר החוצה.
אני מתוסכל ולא יודע כבר מה לעשות... זה משפיע עלי. ואני ממעט לצאת מהבית בגלל זה.
כאשר אני מפסיק לשים את המחוך למספר ימים המצב מחמיר. כאשר אני חוזר לשים אותו נראה שאין שינוי.
הכירורג המטפל אמר לי להפסיק לשים את המחוך כי כבר עברו שנתיים, אבל אני לא מסוגל כי זה מרגיש שיש לי כרס שהולכת וגדלה, לא חשוב כמה אני מתאמן ושומר על תזונה (הרכב גוף של כ-10 אחוזי שומן שלא השתנה).
רציתי בבקשה חוות דעת נוספת ע"פ הידע שלכם:
1- האם לחץ ממושך על עצם (החלק הסחוסי של הצלעות) של כחצי יממה יגרום לקח שהעצם תתנגד ותתן קונטרה נגדי בזמן הפסקת הלחץ? וכך אני בעצם רק עושה יותר נזק שאני שם את המחוך לא מספיק שעות?
2- האם אתם מכירים טיפול כירורגי שנקרא reverse nuss? ואם כן האם אתם ממליצים עליו?
מה אתם ממליצים לעשות?
בבקשה אל תפנו אותי אל הכירורג, כי אני רוצה חוות דעת נוספת על סמך המידע שנתתי.
תודה,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בית החזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון18/06/2015בן שלום
קשה מאוד לשנות באמת את מבנה בית החזה עי מחוך במיוחד באדם בוגר. בדכ זה לא מחמיר את המצב אך גם לא עוזר.
הטיפולים הכירורגיים יכולים לעיתים לשפר את המצב האסטטי אבל המחיר מבחינת פגיעה בתפקוד וכאבים אינו שווה את זה בדכ.
אתה יכול לפנות למרפאה כירורגית חזה על מנת להבדק ולקבל חוות דעת מסודרת בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פירוש צילום חזה עקב שיעול
גילוי ציסטה באיזור הלב שגדלה לאט לאט
מיפוי עצם ספקט כאבי צלע ומותן
בהמשך לתשובתך בענין ממצא סיטי חזה
ציסטה במיצר שגדלה בשל מחלה אינטרסיצאלית
הסבר לפענוח ריאות ct ממצא מוקד תת פלאורלי
תוצאות צילום חזה בת 71
חזה אוויר פנאומטורקס ספונטני- חיילת
גרנולומה בחזה- צילום חזה וריאות
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?