3 שנים אחרי כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שנים אחרי כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה
    פרופ` אלון בן נון
    16/10/2015

שלום.עברתי לפני 3 שנים כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה. השאלה שלי לי יש נון סמול
    אדנו קרצינומה והשאלה שלי מה יותר מתפתח מהר נון סמול או סמול? ושאלה נוספת אני עשיתי סי טי פט והיה רשום קליטה מוגברת של FDG סביב סיכות בשער הריאה הימני -ריאקטיבית השאלה שלי מה זה ריאקיבית זה טוב או לא טוב למה הכוונה?הניתוח שעברתי זה RLL. מה משמעות המילה ריאקטיבית במקרה זה.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    17/10/2015

רות שלום
    נון סמול (NSCC) הוא גידול המתפתח ברוב המקרים לאט יותר מ SMALL CELL CA (SCC ) והכלים הטיפוליים טובים יותר. הטיפול הטוב ביותר למחלה מוקדמת הוא כריתה שלמה של האונה ובלוטות הלימפה שלה ועל פי מכתבך אני מביך כי זה מה שעברת.
    את תשובת ה PET ואת הבדיקה עליך להראות למנתח שלך בביקורת במרפאה כי השאלה האם מדובר בקליטה רריאקטיבית או קליטה המייצגת מחלה היא שאלה חשובה ויש צורך בהסתכלות מדוקדקת ובהשוואה לבדיקות הקודמות שעשית.
    קליטה ריאקטיבית כמובן טובה יותר כי לא מדובר בגידול אלא בקליטה במקום בו יש תגובה לניתוח ולסיכות ובעצם זו קליטה חסרת חשיבות (בניגוד לקליטה גידולית).
    אנא פני למרפאה האונקולוגית ולרופא המנתח על מנת לבדוק את הדברים לעומק
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו