טימוס בבדיקת FDG PET

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טימוס בבדיקת FDG PET
    צעיר
    02/11/2015

פרופ' נכבד שלום רב,

אנוכי בן 26, בעל הכשרה רפואית. מבין את מגבלות הפורום אך מקווה כי אוכל להבין בעזרתך האם כדאי לפנות לגורם מקצועי בתחום מומוחיותך בענייני הבא:
    לפני 4 שנים כריתת אדרנל ע"ר פיאוכרומוציטומה. כעת הישנות של הגידול באדרנל השני (על בסיס קליניקה, ביוכימיה ברורה, מיפוי MIBG חיובי לאדרנל, MRI ופט סיטי- ללא ממצא באדרנל). סיפור מאוד מורכב ואפור, ולאחר התייעצות עם מיטב המומחים בנושא בעולם, הוחלט ללכת על כריתה משמרת קורטקס של האדרנל השני.

המנתח שמגיע מחו"ל, ביקש שאבצע FDG PET לפני המהלך הניתוחי, ובפענוח סוכמה בין היתר קליטה פיזיולוגית בטימוס.
    מצ"ב תמונה להתרשמות כללית של הקליטה בטימוס (מבין את המגבלות בפורום, אינני מצפה לפענוח, המטרה היא התרשמותך).
    רציתי לשאול האם בגילי זה סבירה קליטה שכזו בטימוס? לציין כי יש לי תחושת אי נוחות בבית החזה וחום (FUO) מזה כעשרה חודשים, המיוחסים לפיאוכרומוציטומה.
    (טרם עברתי טיפול כלשהו שיכול לגרום להיפרלזיה של הטימוס).
    יש לדעתך מקום לוודא את הנושא עם מומחה מכיר' חזה או לא להתייחס לנושא כלל ולסמוך על פענוח הבדיקה שהגדיר את הקליטה כפיזיולוגית?

תודה רבה מראש על עזרתך והתייחסותך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טימוס בבדיקת FDG PET

הוספת תגובה

• טימוס בבדיקת FDG PET - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    02/11/2015

צעיר שלום
    ברורות ומובנות לך מגבלת התשובה ובכל זאת נראה לי כי יש מקום לנסות לסייע לך.
    א. אפשרי כי קליטה בטימוס תהיה פיזיולוגית אך בגיל 26 זה לא הדבר השכיח במי שלא קיבל שום טיפול סיסטמי.
    ב. תמיד במקרים מורכבים (ולצערנו אתה מורכב) כדאי להתייעץ ולכן בהחל ממליץ לך להביא את הבדיקה למומחה בניתוחי חזה ולהוועץ עמו.
    ג. שווה בכל מקרה לטעמי לבצע גם בדיקת MRI הן על מנת לסייע עוד קצת בהבנה המצב ובעיקר במידה ויהיה צורך בהמשך מעקב על מנת שיהיה בסיס למעקב בבדיקה מדוייקת לנושא זה ואינה כרוכה בקרינה מייננת..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יניב
    02/11/2015

ראשית, תודה רבה על המענה האדיב. שמי יניב, והנני סטודנט לרפואה.

אציין כי מתוך סקרנות אישית ובמגבלות הבנתי המועטת, עברתי על ההדמיות שבידי, וראיתי כי בפט שלפני 10 חודשים עוצמת SUV מקסימאלית בטימוס של עד 2.7, ובזו שצירפתי מגיעה עד 3.2.
    יתר על כן, בפענוח המלא לא נמצא ממצא אדרנלי, ויש בלוטת לימפה בבסיס הצוואר שקולטת בעוצמה של עד 3.7 בפט הקודם מלפני עשרה חודשים, וכעת 1.7- סוכמה כתגובתית (?).
    הפיאו מסוכם כחשד גבוה להיפרפלזיה מדולרית של האדרנל (קליניקה, ביוכימיה חיובית, מיפוי פונק' MIBG חיובי, הדמיות אנטומיות- ללא נגע).

איני יודע להסביר מדוע, אך אני לא רגוע לחלוטין עם הפענוח והקליטה הזו בטימוס, בייחוד לאור אי הנוחות והחום הממושך שלא תמיד מאפיינים פיאו, ובעצם העובדה כי ראיתי בספרות שערכי קליטה שכאלו הם כבר "מדגדגים" קצה פיזיולוגי עליון. הייתי רוצה לוודא שהקליטה בטימוס היא אכן תמימה ולא קשורה לתמונה הקלינית ממנה אנוכי סובל.
    אני מנסה להתמקד בעיקר הבעיה שפקדה אותי בשנית, ולא להתפזר עם בירור ובדיקות מיותרות, אך נראה לי שאנסה בכל זאת להגיע להתייעצות עימך בהקדם (אולי אף לפני הניתוח המתוכנן בעוד שבועות בודדים).

תודה רבה ובברכת ערב נעים,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    02/11/2015

יניב שלום
    צריך באמת להשוות את הבדיקות ובמידה וההבדל אינו משמעותי בוודאי שלא צריך לעכב את הניתוח המתכנן של האדרנל.
    אין לי אלא לאחל לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו