שיעול יבש חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול יבש חדש
    דן - מהנדס
    03/02/2016

לדר שלום

אני בן 43 בריא ומעולם לא עישנתי. בתחילת החורף סבלתי מהתקררות שכללה רק אף מנוזל והיא חלפה. לפני שבועיים ללא כל סיבה (חודשיים אחרי ההתקררות) הופיע אצלי גירוי בדרכי הנשימה שגורם להתקפי שיעול יבש. למעשה אני כלהזמן מרגיש כאילו יש לי גוף זר או נוזל בריאה ומתאפק שלא להשתעל, עד שזה כבר בלתי נסבל ואני משתעל. השיעול לא עוזר להקלעל הגירוי. זה כך כבר שבועיים. השיעול יבש ללא כל הפרשה.

חוץ מזה אין כל סימפטום אחר כמו חוסר תאבון, כאבים, חום, או כל סימן למחלה זיהומית. אני גם מצליח להתאמן כרגיל, כולל ריצה למרחקים.

לא נחשפתי לחומרים מסוכנים עד כמה שידוע לי. ב 2006 עברתי בדיקת CT ריאות עם חומר ניגודי בגלל מחלה ויראלית והתגלתה דלקת ריאות סמויה שחלפה.

רופא המשפחה אמר שה בטח אלרגיה, אבל אני מסרב לקבל את ההאבחנה כי מעולם לא סבלתי משום סוג של אלרגיה.

הואנתן לי קודאין אבל זה לא ממש עוזר

האם אני צריך להתעקש על צילום ריאות או כל בדיקה אחרת? אני דיי חושש שמדובר בסרטן ריאה, למרות שאין הסטוריה כזאת במשפחה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול יבש חדש

הוספת תגובה

• שיעול יבש חדש - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    03/02/2016

ירון שלום
    החורף יש די הרבה מחלות וירליות שגורמות לשיעול טורדני ומה שאתה מתאר מאוד מתאים לכך.
    על פי התיאור שלך לא נראה כי אתה בקבוצה סיכון לסרטן ריאה אבל במידה ואתה חושש מכך או לחלופין במידה והשיעול נמשך הייתי מציע לך לגשת באופן פרטי למכון סיטי העושה בדיקות סקר עי סיטי במינון קרינה נמוך ולעשות את הבדיקה
    Low dose ct יעיל בהרבה מצילום חזה על מנת להרגיע אותך בנושא הגילוי או השלילה של נוכחות מחלה גידולית בריאה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

דן - מהנדס
    03/02/2016

חזרתי היום שוב לרופא. לאחרונה לצד השיעות הויע אצלי רעד ודופק מואץ, ממש הרגשה של חום, למרות שהחום תקין. הוא ביצא בדיקת אקג שהייתה תקינה. נתן לי צילום חזה, אבל אמר שהצילום הוא רק לשם הרגעה שלי. לדעתו, בגלל שאני מצליח לבצע פיעילות גופנית מואצת מבלי לגרות שיעול, וגם בגלל שאני מצליח לישום 8 שעות ברצץ ללא שיעול בלילה, וגם הרעד והדופק, מצביעים על התקפי חרדה שלעיתים יכולים להתבטא בשיעול יבש. הוא רשם לי בנתיים כדור בשם קלונקס... קראתי שזה נוגד חרדות... הוא הוסיף שגם ההתעקשות שלי שמדובר בסרטן ריאות רק מחזקת את החשד לחרדות. לגבי CT הוא סירב ואמר שאנחנו עדיין לא בשלב הזה. אמנם מוקדם לקבוע, אבל שעה אחרי שלקחתי את הקלונקס השיעול תרם חזר... מקווה שימשיך כך. ביום ראשון אבצע צילום חזה.

האם אי פעם שמעת על התקפי שיעול יבש בעקבות חרדה?

תודה על העזרה והסבלנות

ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו