ccam סוג 3 בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ccam סוג 3 בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר
    ג
    03/11/2016

שלום,
    ccam סוג 3 נמצא בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר, עם דחיקה של הלב ימינה, כרגע אני בשבוע 25 וההמלצה היא לעקוב אחרי העובר עד סוף ההריון.
    המליצו לי להזריק צלסטון כי לטענת הרופאים הזריקה יכולה להקטין את הממצא.
    השאלה שלי היא, האם אכן צלסטון יכול להקטין את הccam סוג 3? האם זה לא יזיק לעובר?
    שאלה אחרונה, האם לילד עם דיאגנוזה כזאת יש סיכוי טוב לחיות חיים בריאים ורגילים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CCAM

פרופ` אלון בן נון
    04/11/2016

CCAM מוגבל לאונה אחת הינה בעיה הניתנת לטיפול ומאפשרת חיים נורמליים
    זריקת סלסטון עשוי להקטין את הממצא ולשפר את הבשלת הריאות אם כי במרבית המקרים אינה פותרת את הצורך בטיפול ניתוחי לבעיה.
    מרבית התינוקות נולדים באפן רגיל ומתפתחים רגיל.
    ההמלצה שלי במקרים בהם הבעיה מוגבלת לאונה אחת הינה להמשיך את ההריון והלידה על פי התכנון ולאחר הלידה לשקול מה מדיניות הטיפול.
    במקרים בהם יש ספיגה מלאה אין צורך בטיפול.
    במקרים בהם הממצאים הציסטיים מודגמים לאחר הלידה אבל מצב הילוד יציב וטוב אני ממליץ לעבור את הניתוח להוצאת האונה הנגועה בגיל שנה.
    ילדים אלה חיים חיים רגילים ומלאים ללא מגבלות ובלי נכות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה, התמלאתי בתקווה ואופטימיות

ג
    04/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו