סיליקון בריאה? מצורף צילום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיליקון בריאה? מצורף צילום
    נטלי
    25/07/2017

שלום בת 6, יש לי תור לרופא ריאות בעוד כחודש. עשיתי היום צילום ריאות עקב שיעול מתמשך, ליחה, שריקות בריאה ימינית בנשיפה וקושי נשימתי שנמזך זמן רב כבר. התוצאות- פיענוח יצאו תקינות ב.מ.פ, ראה סיטי מצורף. שאלתי היא אחרת, יש לי שתלי סיליקון בחזה, הגדלת חזה, מזה שנתיים ידוע על דליפת השתלים בעקבות ממצא US של בלוטות לימפה בבית שחי ימני מסוננות סילקון. בעיות הנשימה שלי החלו תקופה מסויימת לאחר מכן, ואני תוהה האם יתכן שהסיליקון-גל דלף לריאה, ואם כן האם היו רואים זאת בצילום סיטי שעשיתי שמצורף? בעיקרון- ישנם מקרים שסיליקון גל חדר לריאות זה דבר אפשרי וידוע, אבל כיצד אני יכולה לבדוק זאת לגביי? האם יש בדיקה שיכולה להראות אפילו דליפה/נדידה מנייטורית של סיליקון מהחזה ובלוטות הלימפה לריאה או לבית החזה? על איזו בדיקה היית ממליץ? תודה מראש ואודה לך על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון

נטלי
    25/07/2017

בת 36, ומצרפת את הצילום הנוסף הצדדי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה נעשה, לא סיטי.סליחה על הטעות.

נטלי
    25/07/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקון

פרופ` אלון בן נון
    26/07/2017

נטלי שלום
    צילום החזה אינה בדיקה מספיקה לשאלה זו ובוודאי שאינני יכול לפענח צילום באיכות בה הוא נשלח באינטרנט.
    עליך לקבוע תור מסודר לרופא ריאות לעבור בדיקה קלינית, בדיקת תפקודי נשימה ולפי הצורך סיטי של בית החזה.
    רק אז יהיה אפשר לענות על שאלה מסוג זה באפן מלא.
    בהלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו