משמעות של תמט פסי וברונכומלציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות של תמט פסי וברונכומלציה
    שוש
    17/09/2017

פרופ' בן נון שלום,
    בצילום חזה מלפני כחודשיים נמצא צל בגודל של 11 מ"מ. הומלץ על סי.טי בו נרשם כי " עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית עם תמט פסי ב RLL, ציור מוזאיקה משמעותי דפוזי של ברונכומלציה בולטת בעיקר בקנה ובסימפון הימני". בסיכום נשאלה השאלה האם העמדה הגבוהה של השריר היא אולי שיתוק?. לפני כ 3 שנים עברתי כריתה של הפארתירואיד. שאלתי היא: מה משמעות הפענוח? איך ממשיכים מכאן? קראתי בפורום שתמט פסי הוא לא משמעותי אך מה משמעותו ביחד עם שאר המופיע בפענוח? לציין, כי אני מרגישה כאילו שאני נושמת רק בצד השמאלי וקשה לי לנשום עמוק "עד הסוף". בברכת שנה נפלאה ומלאת בריאות, שוש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוש

פרופ` אלון בן נון
    20/09/2017

שוש שלום
    קשה מאוד לענות. לשאלתך במדויק מבלי לראות את הבדיקה עצמה.
    כעיקרון תמט פסי אינו מייצג בעיה משמעותית ועמדה גבוהה של סרעפת יכולה ליצג בעיה אך יכולה גם להיות מבנה נורמלי יש כאן בהחלט ענין כמותי.
    מציע כי תגיעי למרפאת ריאות באיזור מגוריך ותקבלי תשובה מסודרת מרופא ריאות שיראה את הבדיקה ויבחן את מצבך באופן מלא ורחב יותר.
    בהצלחה ושנה טובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו