הקרנות בריאה וסיטי פט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנות בריאה וסיטי פט
    יעל
    27/09/2017

שלום! יש לי שתי שאלות. מאחר ואני חולת סרטן הראה אדנו קרצינומה מתאים גדולים .רציתי לדעת האם אחרי קבלת הקרנות ממוקדות ידוע לי שהממצא נעלם אבל האם בסיטי פט ניתן לראות שנשאר באותו מקום צלקת? אחרי הקרנות נשאר צלקת באזור?ושאלה נוספת היא האם בסיטי פט ניתן לדעת לגבי ממצא בשדיים למרות שהפט בוצע בגגל מעקב של סרטן הראה.עשיתי בשיגרה ממוגרפיה שהיתה תקינה ובסונר היה רשום אין גודים אך בשד ימין בליטה קלה של בלוטות החלב בשד ימין .אני לא יודעת אם זה משהוא מדאיג.אני אשה רזה יש לזה קשר? אני מאוד מרוצה מהאתר שלך אתה עונה תשובות ברורות.תבורך.ואשמח עכשיו לקבל על כל השאלות שלי תשובות.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות בריאה וסיטי פט

הוספת תגובה

• יעל

פרופ` אלון בן נון
    27/09/2017

יעל שלום
    בבדיקת הפט ניתן בהחלט לראות את הצלקת אחרי קרינה ממוקדת ולקבל תמונה טובה מה המצב. עם צבירת הזמן אחרי התרחקות מהטיפול וביצוע מספר בדיקות מעקב התמונה הולכת ונהיית ברורה יותר. הממצא הצלקתי אמור בהדרגה להתכווץ ולהפוך לפחות ופחות קולט את האיזוטופ.
    במקביל ניתן לקבל תמונה טובה גם על מקומות אחרים בגוף כולל השד אם כי הבדיקה אינה מחליפה את בדיקות המעקב הרגילות לשד כוללל הממוגרפיה והסונר. אם גם הממוגרפיה וגם הסונר היו תקינות וגם בפט אין ממצא בשד סביר מאוד להניח כי הבליטה שראית הינה חלק מהמבנה ואינה מסוכנת. בכל מקרה את צריכה להבדק במרפאת שד ולהפנות את תשומת הלב של הכירורג לבליטה שציינת והוא יוכל לראות אם יש צורך בבירור נוסף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו