חבלה בצלעות שלא חולפת והחריפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה בצלעות שלא חולפת והחריפה
    נירית
    26/06/2019

שלום רב,
    לפני 4 וחצי חודשים נחבלתי בצלעות (מישהו מחץ אותי חזק מאוד, כמו מפצח אגוזים). המצב החמיר בחודש האחרון (אחרי הטבה מסוימת חודש לפני כן, וחודשיים ראשונים קשים). עשיתי עד עתה רק צילום רנטגן שלא הראה משהו ספציפי, אם כי הבנתי שיותר ממחצית מצילומי הרנטגן של צלעות לא מדגימים שברים וסדקים. הופניתי למיפוי עצמות. שאלתי היא, האם יש טעם לעשות מיפוי עצמות 5 חודשים אחרי החבלה? מה ניתן לראות במיפוי זמן כה רב אחרי? מהמחקר הרב שערכתי (כי לצערי לא מצאתי מומחים בנושא זה בארץ), אני משערת שמלבד אולי שבר/סדק אם היה/יש, מדובר בפגיעה רצינית של תזוזה/קרע בסחוס וייתכן slipping rib מכיוון שכל התיאורים כולל הקולות, פצפוצים מבפנים, והצלעות הנפוחות והמעוותות (בצד שמאל תחתון) מעידות על כך שממש יש תזוזה של הצלעות.
    שאלותיי:
    1. האם ישנו מומחה כלשהו בארץ שיודע לאבחן ולבדוק דברים כאלה? (יש עוד כמה תסמינים שיכולים להיות קשורים).
    2. האם יש טעם לעשות מיפוי? 5 חודשים או יותר לאחר החבלה? אני מאוד לא מעוניינת בקרינה המסיבית. כמו כן, ראיתי שיש מספר סוגים של מיפוי עצמות, האם לא כדאי לעשות את ה SPECT אם כבר מבצעים מיפוי?
    3. האם בדיקה אחרת כגון MRI יכולה להדגים טוב יותר פגיעה ברקמות רכות? (סחוס, רצועות, שרירים קרועים, עצבים. אולי אף ניתן לראות פגיעה בעצם ב MRI?).
    4. הבנתי שבדיקת אולטרסאונד היא הבדיקה הנכונה לאבחנה של slipping rib. ממה שהבנתי אין בארץ בשום מקום אפשרות לעשות אולטרסאונד של הצלעות?

* אני מתעסקת וחוקרת מחול ותנועה, מלמדת מחול, ולא מסוגלת לתפקד ולנוע כבר 4.5 חודשים.
    מיואשת וכואבת, אשמח לכל תובנה/עצה! תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נירית

פרופ` אלון בן נון
    26/06/2019

נירית שלום
    לאור הזמן שחלף מאז הפציעה הסבירות שיהיה בבדיקות הדימות ממצא קשור לחבלה שיהיה ניתן לטפל בו מקומית אנטומית קטן.
    הבדיקה הטובה ביןתר כבדיקה בודדת לזהות בעיות אנטומיות בבית החזה הינה בדיקת סיטי הכרוכה כפי שאת יודעת בקרינה.
    מיפוי עצמו. יכול להראות שהיה שבר גם אחרי חצי שנה אבל מה זה יעזור מעבר לידיעה… בדיקת MRI עם סימון המקום תראה אם יש בעיה ברקמות הרכות אבל גם כאן הסבירות לממצא שיהיה ניתן לטפל בו אינה גבוהה. בענין זה גם US מקומי מוכוון לפי המיקם הכואב יראה אם יש בעיה.
    לעיתים חבלות מקומיות גורמות לתגובות מוזרות וכואבות כגות תסמונת טיטצה או דלקות בשרירים מיוזיטיס שאינן חולפות וכן ניתנות לאבחון בבדיקות הדימות.
    לסיכום ממליץ בכל זאת לבצע US מקומי ולשקול MRI של בית החזה ובמידה ואין ממצא לנסות טיפול מקומי בדיקור סיני או לייזר רך ובדיקה במרפאת כאב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! היכן ניתן לקבל הפניה ממוקדמת ל US ולבצעו?

נירית
    26/06/2019

תודה רבה על המענה!
    אני מנסה להבין היכן אני יכולה לקבל הפנייה ל US מקומי מוכוון? שאלתי את הרופאה שלי וכן אורטופדים אך הם טענו שלא קיים כזה דבר. האם ניתן לבצע US לאזור הפגוע בקופת חולים בהפניה פשוטה מרופאת משפחה? כפי שהמלצת, זו הבדיקה הראשונה שהיתי מבצעת, וגם הפשוטה ביותר.
    אם ידוע לך היכן מבצעים זאת (קופ"ח? בי"ח?) או היכן/ממי לקבל הפניה ממוקדת ל US, אשמח.

אכן קראתי גם על תסמונת טיציה וקוסטוכונדריטיס בין השאר.

דיקור סיני ניסיתי מספר טיפולים כחודש אחרי החבלה. היא ניסתה לדקר במקום הנפוח (מעין דפורמציה/נפיחות) אבל כאב לי הדיקור במקום עצמו. אולי אנסה שוב.

המליצו לי על אוסתאופת, אולי יכול לסייע? וגם הבנתי שטייפינג ע"י פיזיותרפיסט יכול לסייע. לא ניסיתי שום טיפול חוץ מהדיקור בזמנו, ופעם אחת מזמן ביקרתי אצל פיזיותרפיסטית בקופ"ח שבכמה דקות גרמה ליותר נזק וכאב ולא חזרתי שוב.
    אני פשוט תוהה גם אם אני צריכה להימנע מפעולות מסוימות. מכיוון שאני עוסקת בתנועה, אני לא ממש מתפקדת מאז שזה קרה. ישיבה ושכיבה הכי פחות נוח וכואב (לשכב על הצד הזה כלל איני יכולה), וגם התכופפות קדימה למשל. החרפת הכאבים והנפיחות העלו בי את החשש שאולי יש איזשהי פגיעה שמחריפה בעקבות תנועה/תנוחה מסוימת, או איזשהו קרע או נזק בין אם לרקמה או לעצם ש"נפתחים" שוב ולכן הרגרסיה.

אני מאוד מודה לך שוב על התשובה המפורטת, וגם על המידע בנוגע למיפוי ולאפשרויות ההדמייה והטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו